Članovi dubrovačkog Gradskog odbora HSS-a daju ostavke zbog SDP-a

Nakon Silvije Saltarić, bivše predsjednice dubrovačkog HSS-a nastavlja se osipanje te stranke u Dubrovniku. Većina članova Gradskog odbora HSS-a Dubrovnik izrazila je oštro neslaganje s odlukom Glavnog odbora o izlasku na predstojeće parlamentarne izbore sa SDP-om, izvijestio je Niko Butigan, podpredsjednik GO HSS Dubrovnik.”

Mišljenja smo kako Hrvatska seljačka stranka i Socijaldemokratska partija Hrvatske ne dijele iste vrijednosti i ne baštine isti svjetonazor. Političke stranke svoje postojanje temelje na ideologijama i svjetonazorima, shodno čemu moraju imati i iste vrijednosti da bi mogle zajednički provoditi političke programe. Iz tog razloga, natpolovična većina članova Gradskog odbora podnijela je ostavku na svoje funkcije u stranci te je zatražila ispis iz članstva HSS-a.

Ovom prilikom želimo istaknuti kako je većina od nas u Hrvatskoj seljačkoj stranci više od desetljeća te donošenje ovakve odluke nije bilo lako, no mi nismo spremni na predstojećim izborima gaziti svoja uvjerenja, i prodati se za par fotelja. Ne možemo “zaboraviti” da smo se samo prije nekoliko mjeseci kao pripadnici demokršćanske, pučke stranke na izborima suprotstavili stavovima današnjeg partnera.

Duboko smo uvjereni kako Hrvatska seljačka stranka istinski pripada demokršćanskoj opciji, a svoje pučko opredjeljenje dokazuje i članstvom u Europskoj pučkoj stranci. Dom, narod, obitelj i Domovina vrlo se teško mogu štititi djelujući u opciji koju je HSS odabrao, a čemu smo, nažalost, imali priliku ne tako davno svjedočiti, navodi u pismu medijima Niko Butigan, bivši podpredsjednik GO HSS Dubrovnik.

Izvor: dubrovački.hr

Odgovori

Skip to content