HČSP: Hrvatska politika kapitulirala bez ikakvih postignuća

IZ Hrvatske čiste stranke prava reagirali su na vijest o odblokiravanju pregovora za ulazak Srbije u Europsku Uniju. Nazvali su to “dodvorničkom politikom Hrvatske”. Priopćenje stranke prenosimo u cijelosti:

Nema kraja hrvatskoj dodvorničkoj i izdajničkoj politici. To dokazuje najnovije popuštanje Srbiji i odblokiravanje pregovora o ulasku te zemlje u Europsku Uniju. Hrvatska je tako lakonski odblokirala Srbiju, iako nismo imali dojam da smo ih uopće blokirali, a riječ je poglavljima 23 i 24.

Srbija nije za uzvrat ispunila ništa, ali čvrsto je obećala kako će izvršiti hrvatske zahtjeve o punoj suradnji s Haaškim sudom, punoj primjeni i zaštiti manjinskih prava Hrvata u Srbiji i izbjegavati će sukob nadležnosti u procesuiranju ratnih zločina. Prevedeno to znači kako Srbi jedno vrijeme neće suditi Hrvatima za djela počinjena na hrvatskom državnom prostoru, kao što je to bio slučaj Veljka Marića.

Nakon svih srpskih laži, nakon agresije na Hrvatsku, neplaćanja ratne odštete, tajenja podataka o nestalima, pljačke nacionalnog blaga i umjetnina koje nisu vratili, pljačke arhivskoga gradiva i višedesetljetnog traumatičnoga iskustva s tim narodom, Miri Kovaču i premijeru Tihomiru Oreškoviću, dovoljna je bila riječ Šešeljevih učenika i oni su odmah odblokirali Srbiju.

Svemu je prethodila i Deklaracija o unaprjeđenju odnosa koju je Kolinda Grabar Kitarović potpisala s Aleksandrom Vučićem, najboljim Šešeljevim učenikom, u Subotici, 20. lipnja 2016 točno na 88. obljetnicu ubojstva hrvatskih zastupnika u Skupštini Srbije i ranjavanja Stjepana Radića.

Hrvatska s ovakvim političarima na čelu izvrgnuta je ruglu i poniženju. Umjesto da se od Srbije traži ispunjenje svega što su obećali i tek kada to ispune, onda možebitno odblokirati pregovore, ali ne, „braći“ Srbina „naši političari“ vjeruju na riječ.

HČSP je protiv ulaska Srbije u EU, jer ćemo tada s njima živjeti bez granica i oni će se slobodno moći naseljavati na naš Jadran i drugdje kao što su to činili za vrijeme obadvije Jugoslavije, tako premašiti svoje „vekovne“ želje o granici Virovitica – Karlobag.

Ivan Pandža, predsjednik HČSP-a

Izvor: ovdje

Odgovori

Skip to content