Novi kriminalni Krešo u Milanovićevu politikantskom neseseru

Ono kaj plijeni pažnju je činjenica da se navedeni štemer, nakon kaj je napokon shvatil da je pametniji dok šuti nego kad progovori, odlučil za novi salto mortale

Mizeran je ali poučan i sveži slučaj tam nekog punoljetnog K. B., inače aktivnog sudionika Domovinskog rata, profesora zemljopisa i člana stranke koja ima 2 zastupnika i nikakav utjecaj u onim prčvarnicama tuzemnih neradnika i zlorabitelja položaja koju samo retki nazivaju Saborom i Vladom RH. Taj Krešo, za kojeg nigdar nis čul, dobro sad, moj je greh kaj retko odlazim na kremšnite f Samobor, u međuvremenu je obijal tutače i zaradil leto dan zatvora i dva uvjetno.

Stvar bi ostala tam de joj je i mesto, u trima p. m., da onaj kak sam za sebe veli navodni trnjanski i črnomerečki štemer, ispričavam se uglednim štemerima tih kvartova, no ak sam nekaj krivo rekel, nek se ograde od tih navoda, dakle onaj sebe-navodni štemer nije tom istom Kreši ponudil mesto potpredsednika spomenute prčvarnice. De to u normalnom svetu takaf čovek opće može prismrdeti f politiku, a kamoli da mu se nudi bilo kaj osim društveno-korisnog rada? Na stranu kaj prigradskom seljačiću to paše. Ono kaj plijeni pažnju je činjenica da se navedeni štemer, nakon kaj je napokon shvatil da je pametniji dok šuti nego kad progovori, odlučil za novi salto mortale. Ne bu više brbljal gluposti. Odsad bu ih i delal.

Politikantski račun u pozadini je priprost kak i sam račundžija. Naime, veća je neposredna dobrobit nego šteta ak se prema ključu dīvide et īmpera (grč. „διαίρει καὶ βασίλευε diaírei kài basíleue“ još od F. Makedonskog) podijeli HSS i time pridobije dio članstva na stranu SDP-a, nego ak ih se ostavi pod krilom HDZ-a. Posredna dobrobit je još važnija, jer čak i ak je pridobiveni dio manji, on bu postal veći, jer bu koaliciji SDP-a podaril predodžbu centrista kaj de facto nisu. No, čini se da rizik nadvisuje dobrobiti. Ak se istakne činjenica da je osuđenom čoveku ponuđeno mesto u Prčvarnici RH, onda i sam ponuditelj ispada kriminalnim, morti samo politički, a morti i više od toga. Morti se sve svodi na to da štemer voli ljude koji se zovu Krešo, jer nije poteškoća Krešin neseser za obijanje automobila, svatko naime bira kaj bu bil f životu, neg je poteškoća kaj je Krešo postal dio Milanovićevog nesesera.

I sad se svi, ili barem skoro svi, čude tom postupku štemera prema obijaču tutača kak pura dreku i picek glisti. Poglečte si z kim je štemer okružen u svojoj familiji i s kim je bil okružen u svojoj vladi? Kaj tam sve ne vrvi od kriminalno suspektnih tipova, ubojica, neplatiša poreza, itd.? Vidi mi se kak stvar stoje sasvim drugačije i kak je snebivanje nad tim zlodjelom krajnje neuredno i nepristojno. Nisu štemer niti obijač tutača bedaki. Bedaki su oni kaj buju im dali glas.

A zakaj je nepristojno snebivati se nad ovim događajem? Naime, statistika sugerira, da ak bi se bilo tko f Hrvatskoj štel baviti z politikom, onda mora bit otvoreno i besramno nemoralan, lažljivac, prevarant, tat, prekršitelj mnogih propisa, višestruki počinitelj prekršaja i kaznenih djela (ili barem suspektan na njih), a ni na odmet ak je kojim slučajem nekoga i fbil. Svaka pa i najblaža primisao na djelovanje u skladu sa zakonom, propisima, moralnim uzusima i općom kulturom nadzvučnim automatizmom iz politike lansira svakog vjerojatno vrednog političara kao naivčinu i kvazimoralno smeće koje se ničim izazvano usuđuje remetiti kriminalno ozračje kriminalne skupine koja kriminalno vlada ovom kriminalnom Hrvatskom. Tak bar statistika sugerira. Ili kak bi pisal Ludwig Wittgenstein 1946. „Mizerija, kam god da pogledaš.“.

Autor:Kristijan Krkač/direktno.hr

Odgovori

Skip to content