Pogledajte buran susret Bujanca i Ostojića u sudnici (video)

Velimir Bujanec u Bujici je objavio snimku s osječkog Općinskog suda gdje se ‘sučelio’ s bivšim ministrom unutarnjih poslova Rankom Ostojićem.

Podsjetimo, na početku suđenja, sudac je upitao optuženog Velimira Bujanca želi li se ispričati Ranku Ostojiću zbog, kako Ostojić tvrdi, klevete i uvrede navedene u emisiji Bujica 25. studenoga 2015., na što je Bujanec rekao da može razmisliti o isprici pod uvjetom ‘da se Ostoja Ranković ispriča Vukovarcima zbog toga što je zatučen Darko Pajičić, Hrvatima zbog svastike na Poljudu, i cijeloj naciji zbog nereda na nogometnom prvenstvu u Francuskoj, kao i svim ostalim braniteljima zbog progona u njegovom ministarskom mandatu’.

Ranko Ostojić je tada rekao da mu ‘ne pada na pamet tražiti ispriku od osuđenog dilera i neonacista’, na što mu je Bujanec dobacio ‘to su mi i onako tvoji smjestili’, a Ostojić se zacrvenio.

Bujanec je dodao kako je zanimljivo da je prije mjesec dana Ostojić u medijima izjavio da se želi ispričati, a kada je vidio njegov stav koji ne odaje naznake isprike, odjednom se ponaša kao da ni sam ne želi ispriku.

Ostojićev odvjetnik na hodniku općinskog suda, prije ulaska u sudnicu, prišao je Bujancu i rekao da nema potrebe da se tuže ukoliko se želi ispričati, što je Bujanec odbio i rekao da to ne dolazi u obzir.

Ostojić je na sud došao praktički sam, kao i Bujanec. Dvojac se ni u jednom trenutku nije susreo pogledima, a Ostojić je bio pomalo nervozan.

Sudac Sajter suvereno je vladao sudnicom, iako je u jednom trenutku upozorio Bujanca da ovo nije njegov TV Show i da mora prihvatiti pravila ponašanja koja vrijede za sudnicu.

Zanimljivo je kako je Ostojić za slučaj Pajičić rekao da on ‘kao ministar nema veze s postupanjem policije, istragama, itd. iako je kao ministar informiran o događaju’, na što mu je Bujanec dobacio da to nije istina jer kako je ‘Ivana Vrdoljaka svojedobno mogao upozoriti da je upao u mjere prisluškivanja ako ne zna što rade ljudi u istragama’.

Tužba Ostojića protiv Bujanca mogla bi se pretvoriti u svojevrsno suđenje Ostojiću zbog smrti Darka Pajičića jer Bujanec raspolaže video snimkom Darka Pajičića iz Krapinskih Toplica u kojoj Pajičić prije smrti otvoreno optužuje Ostojića na napade na njega.

Sud je prihvatio sve Bujančeve svjedoke uključujući Ivana Penavu, gradonačelnika Vukovara, koji je ujedno i šogor Pajičića, Pajičićevu sestru, saborskog zastupnika HDZ-a Stiva Culeja, predsjednika vukovarskog stožera Tomislava Josića ali i svjedoke brutalnog napada na vukovarskog branitelja Pajičića.

Također je prihvatio kao dokaz medicinsku dokumentaciju o Pajičićevoj smrti, obdukcijski nalaz i ostale dokumente, koji prema Bujančevim riječima, dokazuju da je Ostojić pokušao zataškati stvarne razloge smrti Darka Pajičića.

Naročito zanimljivo u sudnici je bilo kad je Ostojić nešto šapnuo na uho svom odvjetniku koji je onda rekao sucu Sajteru: “Gospodine suče, nije u redu da optuženi mog klijenta naziva Ostoja Ranković”, a na to je Bujanec rekao ‘da je to satirični nadimak Ranka Ostojića, a u ostalom tako ga zove i Zoran Milanović i njegovi partijski drugovi’.

Sudac Sajter je na to rekao da ovo ipak nije televizijska emisija nego sudnica i da ubuduće Bujanec Ostojića ne smije nazivati Ostoja Ranković nego Ranko Ostojić, na što je Bujanec rekao: ‘dobro, onda mu se uopće neću obraćati’. Bujanec je zatražio od suca da zabrani Ostojiću da ga naziva neonacistom jer on to nije, na što je Sajter upozorio Ostojića da ga ne naziva pogrdnim imenima.

Kada je sudac predlagao novo ročište Bujanec je rekao da bi bilo ‘najbolje da to bude iza izbora 11. rujna kako se Ostoji Rankoviću ne bi nanijele neugodnosti tijekom kampanje’, na što je sudac ponovno upozorio Bujanca da Ostojića ne naziva Ostojom Rankovićem.

Ročište je određeno za 19. listopada, a Bujanec je dobacio Ostojiću: ‘Možda tada dođeš kao ministar okružen tjelohraniteljima’, na što se Ostojić zacrvenio.

Izvor: ovdje

Odgovori

Skip to content