Političko samoubojstvo Hrvatske seljačke stranke

Na tom svijetu samo stalna mijena jest! Veli vrli hrvatski pjesnik. Zar smo postali narod samoubojica? Branitelji dižu ruke na sebe, i to već u tisućama. Najzdraviji dio naroda, njegova inteligencija, mladi – masovno napuštaju zemlju, slijede staze svojih pradjedova i očeva koje je vukao zov Australije, Amerike, zapadne Europe i koje kuda.

Najčešće protjerani lošom politikom – svi čine upravo ono što ne valja. Čine ono što političkim lešinarima koji stežu Hrvatsku i iznutra i izvana najviše odgovara. Dolazi neko novo vrijeme u kojemu sluganski mentalitet u narodu izgrađivan kroz 888 godina neslobode je rascvjetao do neviđenih razmjera.

Evo počinje i samoubojstvo političkih stranaka…?!.

Nekada duša Domovine i njena velika uzdanica – Hrvatska seljačka stranka na čelu sa Stjepanom Radićem koji je položio i svoj život, zajedno s drugim prvacima stranke u Beogradskoj skupštini – ovakva “hrvatska” seljačka stranka više nema ni najmanje pravo pozivati se na stranačke i nacionalne velikane u povijesti koji su tu stranku osnovali pred više od jednog stoljeća. To je sada svetogrđe, čisto bogohuljenje na sve duhovne i nacionalne vrijednosti koje baštinimo kao sljednici hrvatskih narodnih velikana.

Pred više od jednog stoljeća – je li to jasno sinoćnim njenim članovima koji su je na zasjedanju Odbora HSS-a priključili neokomunistima koji sustavno i prikriveno razaraju duh hrvatskog naroda, uništavaju njegov identitet, na svakom koraku je sramote samo sa ciljem njenog povratka u okrilje nekih tragičnih državnih asocijacija iz tragičnog dvadesetog stoljeća – odoše i oni kao guske u maglu.

Guske u maglu, zar i ti sine Brute!? Prevrću se kosti Stjepana Radića, Mačeka i svih onih nacionalnih pregalaca koji su u nemogućm vremenu dvadesetog stoljeća u ilegali, rasuti po svijetu pokušali održati živim stijeg slobode Hrvatske seljačke stranke, upravo boreći se protiv komunizma kao najvećeg neprijatelja hrvatskog naroda u povijesti, ali i najvećeg i najokrutnijeg neprijatelja cijeloga čovječanstva.

Zar i ti Sine Brute!?

Ali suvremene HSS guske u magli, vide samo zrnje kukuruza koje pred njih baciše SDP-ovci kao mamac kojeg glupo i naivno progutaše. Sramoto siđi s neba i neka za sva vremena nestanu majke koje rađaju takve Jude. Bože ukini maglu kao meteorolšku kategoriju, skine mrene s očiju svog napaćenog naroda. Ne daj da se svi pretvorimo u guske.

HSS-ovci, zar vam nije još pred očima štrajk mljekara i njihova blokada cesta zbog drastično skinute cijene otkupa mlijeka, što je učinila Milanovićeva vlada, zar vam nisu još pred očima policijski juriši koji su tukli i hapsili mljekare, a mljekari su uvijek bili samo seljaci?! Zar ste vi njihovi politički predstavnici? Zar ne vidite da ste postali stranka svenarodne sramote. Zar ne vidite da time ponovno vraćate na vlast najsnesposobniju i najdrskiju vladu u svijetu, koja je razarala i sramotila Hrvatsku pune četiri godine njegove administracije. Zar vam nije pred očima juriš njihove policije na hrvatske Branitelje na stopostotne invalide na Markovom trgu, i mnogo, mnogo toga antihrvatskog i antinarodnog. Očito vas memorija slabo služi.
Od početka dvadesetog stoljeća, sve do danas proširujete spisak hrvatskih političkih sljepaca poput Frana Supila, Ante Trumbića, pa i Dražena Budiše, (koji je prvi vratio komuniste na vlast u Hrvatskoj, nakon njihovog povijesnog poraza u cijelom svijetu) i drugih. Posljedice takve njegove politike su katastrofalne za hrvatsku državu i narod još i dan danas. Tko s vragom tikve sadi o glavu mu se razbijaju, kaže naš narod. Seljaci, kao društvena i povijesna kategorija, u čije ime vi nastupate, zbog svoje ekonomske samostalnosti, teško je bilo uvući u politiku.

Seljaci inače spadaju u kategoriju apolitičnih, marljivih i poštenih ljudi.

Danas, svaki imalo misleći član vaše stranke, kao čestit čovjek, a takvih je zasigurno vrlo, vrlo mnogo, trebao bi razmisliti je li mu mjesto pod barjakom politike koju vi vodite u njihovo ime. U ime kategorije – seljaka, još nikada i nigdje u cijeloj povijesti u svijetu politički okaljanih. Politika je mudrost koju vrlo rijetki pojedinci imaju, a u vašoj odluci da se pridružite tzv “reformiranim komunistima” nema niti najmanje doze razuma, osim sebičnih osobnih interesa koji se ovaj put beskrupulozno stavljaju ispred interesa kategorije čestitih ljudi koju zastupate, a nažalost i ispred interesa naroda i države. Greške se u politici ne opraštaju, a tragične posljedice snosi narod i država.

“Samo srca puna ljubavi za našu Hrvatsku mogu je izvesti na Božji put, na put blagostanja i njenog svekolikog prosperiteta u budućnosti”. (Codex moralis croaticum)

Mile Prpa/hrsvijet.net

Odgovori

Skip to content