Prenapuhan je Orepić, a ne incident s Rakitićem!

‘INCIDENT JE PRENAPUHAN’ – Nikad Hrvatska nije imala goreg ministra unutarnjih poslova od Orepića, nikad nije imala ministra koji tako izvrće pravdu i zakon i podređuje je interesima svoje partije.

“Cijeli taj slučaj je nemio, ali je i, upotrijebit ću riječ, doslovno prenapuhan. Sve takve slučajeve koje nam uistinu ne čine ništa dobro, pogotovo u jeku turističke sezone, trebamo osuditi, ali mi sami smo često skloni da pretjerujemo u komentarima”, prokomentirao je ministar Orepić napad na Rakitića. Nije slučaj prenapuhan, nego se u medijima sustavno minorizira! Da je kamen doletio u prozor LGBT udruge, Zorana Milanovića, Sanje Saranvke, ili Olivera Frljića, vjerujte da bi Orepić drukčije zborio! Orepić je jučer izdao priopćenje po kom nije napadnut Rakitić, nego “prozor”. Što s Rakitićem nema veze, po njemu!

I pokušao, kao što već odavno radi, cijelu priču prebaciti na Mamića. Pa ako je Mamić kriminalac, ako je to čovjek koji je pokrao stotine milijuna, kao što Orepić tvrdi – a ne kažem da nije, naprotiv – onda je stvar jednostavna. Orepić treba dati ostavku, makar i kao tehnički ministar. Jer mu kriminalci ne samo šeću slobodni, nego i sjede u svečanim ložama i obnašaju dužnosti u HNS-u! Pa ako je tako, onda treba smijeniti ministra unutarnjih poslova! Jer on svoju nesposobnost prikriva huškanjem huligana na Mamića i reprezentaciju! Po sistemu, ako ja ne mogu riješiti problem, pa neka onda huligani sabotiraju reprezentaciju! Jer, kaže on, pravi problem je u loži! Ne, pravi problem je u vladi, ako kriminalci sjede u loži! U policiji! A ako ne može strpati Mamića iza rešetaka, ako nije u stanju pronaći dokaze, neka onda prizna nemoć i da ostavku! Ako napada nedužnog čovjeka i potiče nasilje, onda neka opet da ostavku jer se tako ministar policije ne smije ponašati, ne mogu huligani odrađivati njegov posao! Smijem li ja zapaliti koju benzinsku pumpu zbog kriminala u INA-i? Ili baciti kamenje na prometnog policajca zbog pljačke u MUP-u? I što uopće Rakitić ima s Mamićem?

Istina, trebao je dati ostavku još kad se desila pljačka policije u kojoj je sudjelovao njegov miljenik Dolački kojeg je odbio smijeniti, kao jedan od 2.438 šefova policije za koje je sud ustvrdio da ih je Ostojić na ta mjesta postavio mimo zakona i procedure. Javnost je trebala tražiti njegovu ostavku kad je odbio provesti istragu za aferu Grizli, jer je zbog te afere netko morao završiti u zatvoru. Ako je istina ono što kažu trojica ministara čija se imena spominju u ugovoru sklopljenim s austrijskim tajkunom Braunsbergerom, i ono što kaže sam Orepić, “Jasno i glasno: Nikakve kontakte s bilo kakvim klijentima Grizli komunikacije nisam imao, niti znam tko su ti klijenti,” onda je Orepić trebao uhititi Thomasa Bauera iz Grizlija, jer je prevario Braunsbergera, i trojicu Mostovih ministara. Naime, on je uzeo Braunsbergeru ogromnu svotu novca da bi pravosuđe diglo a la carte optužnicu protiv njegovih poslovnih konkurenata. Ako to nije prethodno dogovorio s ministrima čija su imena u ugovoru, onda je to prevara u gospodarskom poslovanju. A Braunsberger, tajkun, je u tom slučaju imbecil koji potpisuje ugovore na ogromne svote bez da je prije toga provjerio može li onaj s kim potpisuje ugovor izvršiti ono što je u ugovoru navedeno.

Ako to pak nije istina, a jasno da nije, onda se radi o teškom krivičnom djelu iz članka 295. krivičnog zakona, “trgovina utjecajem”. Radi se o tome da možete kupiti usluge ministara u vladi RH i DORH-a da promoviraju vaš privatni biznis. Braunsberger Holding je naime za PR usluge ministara kako bi mu riješili spor s firmom Focus Invest oko trgovačkog centra West Gate potpisao ugovor s PR agencijom Grizli, a kako bi Državno odvjetništvo Republike Hrvatske podiglo krivične prijave protiv njih. “Ako netko ima informacije o bilo kakvoj aferi ili kriminalu, adrese su mu za rješavanje toga Državno odvjetništvo ili MUP”, kazao je Mostov ministar Šprlje, spomenut u ugovoru. Da, adresa je MUP, koji vodi Orepić koji je “neovisan”!

Kao što je umanjio aferu Grizli, sad umanjuje napad na Rakitića, jer je svjestan vlastite uloge u priči. A u javnosti će Most opet ispasti “najpoštenija stranka”, iako su do sad prikazali jedino besprizorni populizam i legalizirali ono što se prije radilo mimo ugovora i plaćanjem plavim kovertama: prodaju usluga DORH-a.

Autor: Marcel Holjevac/dnevno.hr

Odgovori

Skip to content