ZANIMLJIV PRIJEDLOG: Za lažna obećanja neka ostanu bez imovine

U Hrvatskoj treba što prije donijeti zakon po kojem će se kažnjavati nositelji i najvažniji sudionici kandidacijskih lista, koji uđu u Hrvatski sabor i Vladu, za lažna obećanja u kampanjama.

Nije dovoljno da se takve ljude smijeni ili da jednostavno zbog svojih neznanja sami napuste državne i ine položaje, već je prijeko potrebno da ukoliko lažu biračima i ne ispune obećano ostanu, primjerice, bez cjelokupne svoje imovine! Dosta nam je obećanja prije svakih izbora ili bolje rečeno natjecanja (!) političara i politikanata o 100 ili 200 tisuća novih radnih mjesta, nižih poreza, rješavanja ovrha, većih plaća i mirovina, smanjenje PDV-a, besplatnih školskih knjiga, naknada za bebe, boljeg života za poljoprivrednike i radnike, rezanja plaća ministrima i zastupnicima, nemogućnosti zapošljavanja po stranačkoj liniji, zaustavljanja odlazaka mladih u inozemstvo, biranje samo svojih članova u Nadzorne i ine odbore, pa sve do obećanja kako će im hrvatski branitelji i stradalnici biti svetinja.

Prema dosadašnjem iskustvu oni koji su došli na vlast (svaka čast iznimkama) lagali su i mazali bez srama i obično nakon izbora pravili se kako se to njih nakon izbora ne tiče. Najvažnije je da se uz svakakva obećanja, pa i ona da ćemo ‘besplatno ljetovati na Mjesecu’, dođe do državničkih fotelja, a nakon što zasjednu ne možeš ih prepoznati, odnosno to nisu ni izdaleka ljudi za koje smo glasovali.

Dosta nam je priča kako bi oni sve napravili, ali… prije njih su sve ‘pokrali’. Koliko smo se naslušali takvih teških optužbi. Stoga kad netko nakon izbora kaže da su oni prije njega nešto otuđili, odmah treba reagirati Državno odvjetništvo, i zatvoriti onog za kojeg se sumnja da je krao ili onog koji je namjerno lagao da je njegov politički protivnik radio takve nedopuštene stvari, a nije.

Prije nego ovima koji se sada natječu na izborima damo svoj glas, oni bi trebali, ako ništa drugo, a ono otići kod javnog bilježnika i ovjeriti izjavu –

Ako ćemo prevariti birače, neka ostanemo bez svega!

Tko je spreman to učiniti? Milanović, Plenković, Petrov, Bandić, Stazić, Grbin, Beljak, Čačić, Pusić, Ćorić, Srb?

Lako je obećavati med i mlijeko, ali ukoliko toga ne bude, a vi ste tvrdili da bude, što onda? Onima na vlasti je dovoljno i pola godine da napune svoje džepove i osiguraju miran život za svoje obitelji, a nama koji smo ih izabrali obično ostavljaju oglodane kosti i hrpu kredita koje su podigli, u ime nas svih, bez pokrića.

Ne, to nije demokracija.

Za to se nismo borili.

Autor: Mladen Pavković

Odgovori

Skip to content