A ŠTO BI TEK OSTOJIĆ: Thompsonu Medvedovo ministarstvo zahvaljuje, a Orepićevo piše prijavu

Treba podsjetiti da su tijekom proslave 21. obljetnice VRO “Oluja” djelatnici policijske uprave šibensko kninske nastojali odvesti na stranu Marka Perkovića Thompsona

TU ime Ministarstva branitelja, ministar Tomo Medved, pismeno je zahvalio Marku Perkoviću Thompsonu za njegov doprinos u obilježavanju proslave 21. obljetnice VRO “Oluja” u Kninu.

Thompson se odazvao pozivu Ministarstva branitelja da svojim koncertom uveliča obljetnicu VRO „Oluja”, Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja, čime je u veličanstvenoj atmosferi razveselio i na noge dignuo više od 50 – tak tisuća ljudi.

Treba podsjetiti da su tijekom proslave 21. obljetnice VRO “Oluja” djelatnici policijske uprave šibensko kninske nastojali odvesti na stranu Marka Perkovića Thompsona, i to, kako stoji u policijskoj obavijesti, zbog toga što je „glasno pjevao za dom spremni iz pjesme “Bojna Čavoglave”. Na kraju koncerta napravljena je „zamka” za Thompsona dok je silazio sa bine kojom prilikom su ga presreli policajci.

Poznato je da hrvatski branitelj a potom i glazbenik Marko Perković Thompson godinama slovi kao jedan od najpopularnijih hrvatskih glazbenika te da pjesmu “Bojna Čavoglave” izvodi već 26. Godina na svim svojim koncertima. Pjesma „Bojna Čavoglave” nastala je u vrijeme srpsko-četničke okupacije, čije je glavno sjedište i uporište tzv. srpske krajine bilo baš u Kninu. Stoga se mnogi pitaju zašto je baš u Kninu policija učinila ovakav postupak prema Thompsonu dok diljem Hrvatske ta se pjesma izvodila bez ikakvih zabrana, a kamo li prijava.

Kako tko gledao na ovakve, u najmanju ruku bijedne i providne postupke, ono što ostaje upečatljivo i na ponos hrvatskom narodu, je činjenica da je ministar Tomo Medved, u ime Ministarstva branitelja napisao Thompsonu službenu zahvalu za njegov doprinos u obilježavanju VRO „Oluja”.

S druge strane pak, ministar MUP-a Vlaho Orepić ogradio se (ne)spretno kazavši da tu zakon nije jasan te da bi pravosuđe trebalo dati svoju riječ ?!

Očito je da nekome nešto zaista nije jasno, jer s jedne strane Ministarstvo branitelja zahvaljuje Thompsonu a s druge djelatnici Ministarstva unutarnjih poslova „kažnjavaju” istoga za pjesmu „Bojna Čavoglave”.get_img 2

Izvor: direktno.hr

1 comment

Odgovori

Skip to content