ADMIRAL LOŠO: Oluja je spriječila genocid na području Bihaća!

Nakon Hrvata, idući koji bi trebali slaviti Oluju su, a to je odgovor svima u Beogradu, odnosno Vučiću i Nikoliću – Srbi jer su Hrvati spriječili da ne nose sada pet puta veću hipoteku genocida nego što je nose u Srebrenici! , istaknuo je admiral Domazet

U povodu 21. obljetnice oslobodilačke vojno-redarstvene akcije Domovinskog rata „Oluja“, razgovarali smo s umirovljenim admiralom Davorom Domazetom Lošom koji je objasnio koji je značaj Oluje za hrvatsku državu, ali se i osvrnuo na provokacije koje dolaze iz Srbije proteklih dana.

Za umirovljenog admirala Davora Domazeta Lošu 21. obljetnica Oluje ostat će u još ljepšem sjećanju od dosadašnjih. Osim što će ponosno koračati oslobođenim Kninom i sa svojim ratnim kolegama slaviti Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, admiral Domazet Lošo primit će posebno odlikovanje. Naime, predsjednica Kolinda Grabar Kitarović odlikovat će ga Veleredom kralja Petra Krešimira IV. s lentom i Danicom koji se dodjeljuje najvišim vojnim dužnosnicima oružanih snaga Republike Hrvatske za izniman doprinos u stvaranju ratne strategije i vojne doktrine, zasluge u izgradnji Hrvatske vojske, te za osobite uspje­he u vođenju i zapovijedanju postrojbama oružanih snaga Republike Hrvatske.

Kao izniman hrvatski vojni strateg, admiral Domazet Lošo objasnio je za Direktno.hr zašto je u vojno-redarstvenoj operaciji Oluja primijenjena najviša razina etike ratovanja.

„Oluja je temelj i kamen zaglavni hrvatske države kojeg mnogi nastoje iščupati, no to nikako ne uspijevaju jer, što vrijeme više odmiče, na tom čvrstom temelju gradi se država Hrvatska. Oluja je čin dobra iz sljedećih razloga: ona je vojno umijeće jer je izvedena po najsuvremenijoj doktrini, a to je tzv. upotpunjujuća bitka koju do tada, osim SAD-a i Izraela, nitko nije izveo. Oluja je operacija u kojoj je primijenjena najviša razina etike ratovanja, koja je protivniku ostavila slobodu djelovanja. Planirana je dvije godine ranije nego je izvedena, a jedan od glavnih ciljeva bio je sačuvati hrvatske, a na neku način još i više srpske civile“, objasnio je admiral Lošo.

Nitko u povijesti nije spriječio genocid, no Hrvati su Olujom to učinili, istaknuo je.

„Operacija Oluja je spriječila još veći genocid od onoga u Srebrenici. Pritom mislim na područje zapadne Bosne, odnosno na područje Bihaća. Nakon Hrvata, idući koji bi trebali slaviti Oluju jesu, a to je odgovor svima u Beogradu, odnosno Vučiću i Nikoliću – Srbi jer su Hrvati spriječili da ne nose sada pet puta veću hipoteku genocida nego što je nose u Srebrenici! Treći koji bi trebali slaviti Oluju su Muslimani jer smo spriječili Srbe da nad njima ne učine pet puta veći genocid!“, naglasio je admiral Lošo.

Osvrnuo se admiral Domazet Lošo i na brojne provokacije koje proteklih tjedana dolaze iz Srbije.

„Hrvatska diplomacija bi trebala oštrije reagirati na provokacije iz Srbije. U Srbiji poznaju sve navedene činjenice i znaju da su Hrvati pobijedili. Nisu nama Srbi problem, nego njihova politika koja se ne može s tim pomiriti. Nastoje dati nekakav značaj svojem beznačaju. Ne bih se osvrtao na njih, nego im jednostavno odgovorio: Gospodo, slavite Oluju jer smo vas mi Hrvati spriječili da ne nosite pet puta veću hipoteku genocida, nego što nosite sada“, još jednom je istaknuo admiral Lošo.

„Oni su izgubili rat, a imali su sve“, kazao je Lošo, objasnivši da je Milošević u svojim rukama imao vojsku, policiju, diplomaciju, tajne službe i oružane snage, no sve je izgubio.

„Milošević nije imao ono što je Tuđman imao, a to je hrvatski narod. Mi nismo imali ni oružje, ali smo im ga oteli i naravno da oni proživljavaju frustracije – nisu ostvarili projekt velike Srbije u koji su uložili sve“, ocijenio je admiral.

„U Srbiji ne smiju zaboraviti jedno, a to je značenje riječi Hrvat koja izvorno znači – ratnik“, zaključio je admiral Domazet Lošo.

Izvor: direktno.hr

Odgovori

Skip to content