BOŽO PETROV Tražit ćemo jača jamstva od HDZ-a i SDP-a, bez nas neće sastaviti Vladu

Što se tiče SDP-a, ne znam na koji način možemo surađivati s g. Milanovićem koji je išao prevariti Most a sada ide u taktiku gašenja Mosta, izabrao je Beljaka i Jamba…, rekao je Petrov

Čelnik Mosta Božo Petrov obratio se medijima nakon otvaranja Mostova ureda u Rijeci. Komentirao je dvije glavne stranke.

“Postojale su opstrukcije i sa strane SDP-a i HDZ-a, ovaj put tražit ćemo jača jamstva, Hrvatska više zaista nema vremena. Njih pozivam da rade ono zbog čega su se uključili u politiku. Do sada su radili za svoje interese, to su bili klijentelistički interesi u politici”, rekao je Petrov.

Na upit kakva će jamstva konkretno tražiti, rekao je da će to dogovoriti Nacionalno vijeće Mosta.

“Činjenica je da su oni bolje surađivali u Saboru nego mi s Domoljubnom koalicijom u Vladi. To se vidi preko svih inicijativa koje smo pokrenuli a koje su blokirane. Nas su nazvali kočničarima, a kočnica je bila na njihovoj strani. Više nećemo ulaziti u dogovore a da nismo sigurni da će se taj program napraviti. Hoće li to biti referendum pa će se svaka 3 mjeseca građani izjasniti o politikama, vidjet ćemo. Nećemo odustati od onoga što smo se dogovorili i po cijenu da nam obore vladu. Oni su ti koji su oborili vladu, mi smo bili jedini jamac stabilnosti vlade. Oborili su je jer nisu imali nikakvog interesa. Po prvi put u 20 godina ova Vlada je bila neovisna. Nikakve grupacije nisu mogle utjecati na zastupnike Mosta. Premijer Orešković doveden je kao neovisni stručnjak, nije popuštao nikome i to je razlog zašto je vlada opozvana”.

Dodao je da je smiješno komentirati predizborni ciklus, s obzirom na najave iz HDZ-a da su spremni surađivati s Mostom.

“Ono što sam naučio u 3 godine politike od kad se bavim njome je da svi promijene mišljenje u roku od jednog dana. Ne vjerujem da će izjave ostati iste nakon izbora. Zato ćemo tražiti jamstva. Ono što je bitno su program i jamstvo, na temelju toga ćemo tražiti partnere. Što se tiče SDP-a, ne znam na koji način možemo surađivati s g. Milanovićem koji je išao prevariti Most a sada ide u taktiku gašenja Mosta jer ga je strah da birači lijevih svjetonazorskih stajališta ne glasaju za Most. Odabrao je HSS, Beljaka, pogotovo Gabrića Jamba koji je ostavio milijunske dugove, mi to u Metkoviću znamo, ne vidimo kako takav g. Milanović može sudjelovati u izvršnoj vlasti”, kazao je Petrov.

Kod HDZ-a, dodao je, ne vjeruje kako s istim čelnim ljudima s kojima su opozvali Vladu može održati riječ.

“Očekujemo promjenu i od HDZ-a i SDP-a, može biti promjena u sazivu zastupnika i u čelništvu. Odluke donose samo njihovi predsjednici, a predsjedništva su za ukras”, rekao je Petrov.

Dodao je da će uskoro predstaviti konkretan program i da se bez Mosta neće moći sastaviti vlada.

Izvor: ovdje

Odgovori

Skip to content