ZAUSTAVIMO ČETNIKOVANJE U HRVATSKOJ: Hrvatski časnički zbor kazneno prijavio autore peticije isprike za Oluju

Hrvatski časnički zbor Grada Splita pokreće kaznenu prijavu protiv pokretača inicijative potpisivanja isprike žrtvama Oluje.

“Hrvatski branitelji i domoljubi, Hrvatice i Hrvati, kao i svi građani RH s pravom su zgroženi najnovijom opačinom Inicijative mladih Hrvatske, tzv. udruge za ljudska prava, koja peticijom poziva hrvatske građane da potpišu ispriku žrtvama Oluje, aludirajući kako bi se morali „izviniti proteranima i porodicama ubijenih“. Ovim najobičnijim jugonacionalističkim pamfletom ta skupina širi i podmeće laži o navodnim zločinima i protjerivanjima u Oluji”, piše u priopćenju Hrvatskog časničkog zbora kojeg potpisuje predsjednik Zoran Buzdovačić.

Time, ne samo što omalovažavaju hrvatske branitelje i osporavaju dignitet Domovinskog rata i utvrđenu istinu na međunarodnim sudovima, već se naposljetku rugaju sa zdravom pameću hrvatskog naroda i hrvatskih građana” ističe Buzdovačić i dodaje kako je strašno i zamisliti da se netko u Hrvatskoj, unatoč presudama međunarodnog suda na kojem su utvrđene činjenice, danas usuđuje provoditi kampanju koja vrijeđa i uznemiruje hrvatski narod, posebno branitelje i njihove obitelji, supruge, majke i djecu. Napominje koliko to šteti ugledu Republike Hrvatske i pobjedničkoj Hrvatskoj vojsci koja je časno oslobodila okupirani teritorij uz najmanje koleteralnih žrtava u svim poznatim ratnim operacijama, prenosi Večernji list.

S obzirom da državne institucije nisu reagirale, Hrvatski časnički zbor podnio je kaznenu prijavu protiv Inicijative mladih Hrvatske, poznate po tome što su tražili zabranu Thompsonove pjesme Lijepa li si.

Izvor: ovdje

Odgovori

Skip to content