DOSADAŠNJE SLUTNJE PRETVORENE U ČINJENICE: GONG je potpuno kompromitirana organizacija

Veli Zelić ispred GONG-a: “Kritike sadašnjeg broja birača ne mogu se temeljiti usporedbom „krušaka i jabuka”, tj. popisa stanovništva i Registra birača jer se radi o različitim metodologijama evidentiranja. Popis stanovništva je svojevrsna anketa dok je Registar birača službena evidencija.”

Ovo je doslovno pogrešno jer “Popis stanovništva ili cenzus je pravno uređeno prikupljanje statističkih podataka o svakom pojedinom pripadniku stanovništva određene države ili područja. Građani konvencionalnom metodom brojanja po upitniku pružaju informacije o sebi. Popis stanovništva je statističko sredstvo koje koristi država u razne svrhe poput poreza ili gospodarske politike.”.

Prvo, kad se nekoga kritizira, a tim više neko ministarstvo, tj. policiju, potrebno je i sam ne činiti pogreške koje se spočitavaju kritiziranima. Ako ih se čini, kritika postaje irelevantna. To bi bilo kao kad bih kome prigovara nepismenost pri čemu bih i sam bio nepismen.

Drugo, uz novije izvore o financiranju i planovima sponzora GONG-a, kristalno je jasno kao noć da su kao “neovisna” institucija do daljnjeg kompromitirani i samim time još jednom irelevantni. Ono što smo slutili sad znamo temeljem činjenica.

Treće i možda najvažnije, čini se kako je MUP preuzeo posao koji bi neka druga vlast putem projekta dodijelila GONG-u ili nekoj sličnoj instituciji, nevažno koje političke provenijencije, te za koji bi ta institucija dobila zavidna sredstva bez da u zadanom roku prikaže rezultate, te da ako bi kršila ugovor bude terećena za vraćanje dodijeljenih projektnih sredstava. Radi se o lovi i životu na grbači nacije i ni o čemu drugome.

Dakle, neka malo GONG stane na loptu, ili možda skrivaju štogod, pa se brane agresivnim napadom u nadi da neće dobiti kakav iznenadan nadzor, sad financijski ili kakav drugi, kako vam drago.

Autor: prof. dr. sc Kristijan Krkač/direktno.hr

1 comment

  1. Gogo

    Zašto uopće davati toliko prostora UDBAškom Bugojanskom slinavćetu sinu svoga UDBAškog oca.
    Nadalje se sva UDBA predala pod financiranje i upravljanje bjelosvjetskom zlu rokfelera Itd Itd…
    Prije lustracije treba napraviti najprije lustraciju u svojim redovima a onda lustracija u Hrvatskoj…
    Čuj Miroslav ZELIĆ od 1992 upravlja HDZ Bugojna…

Odgovori

Skip to content