Hodočasnici Marijanskog zavjeta za Domovinu pohodili župu u Drnišu

Hodočasnici zavjetnog hodočašća Marijanski zavjet za Domovinu koje traje već neko vrijeme na svom hodu lijepom našom obilazeći marijanska svetišta došli su i u župu Drniš.

U jutarnjim satima 4. kolovoza 2016. skupini od desetak hodočasnika iz raznih krajeva Hrvatske priključilo se petero naših župljana članova OFS-a i FRAME, te predstavnik Udruge 142. drniške brigade te su zajedno hodočastili od Knina do Drniša.

Nakon hoda po iznimno visokoj temperaturi u župnoj kući župnik fra Damir Ćiro Čikara je u suradnji sa sestrama iz OFS-a pripremio okrjepu. Kratko smo odmorili i poveli naše goste u obilazak izvornog i iskonskog marijanskog svetišta, otočić Visovac. Po povratku, zajedno s ostalim vjernicima prisustvovali smo polaganju vijenaca kod spomen križa, u sjećanje na sve stradalnike domovinskog rata u prvom redu hrvatske branitelje.

U crkvi Gospe od Ružarija služena je sv. misa za Domovinu koju je predslavio fra Damir koji je citirajući povijesne filozofe zaključio kako je lijepa naša Domovina jedina koju imamo i iz tog razloga smo pozvani raditi i moliti za njezin boljitak. U tom duhu članovi bratovštine Marijanski zavjet za Domovinu krenuli su iz Osijeka 12. lipnja, i u planu je da 25. kolovoza završe ovo hodočašće u Dubrovniku. Cilj ovoga hodočašća je molitva za Domovinu, molitva koja povezuje mlade i branitelje a i ostale vjernike, molitva koja će ponovo potaknuti i dati naglasak na molitvu Krunice, iste one krunice koja je štitila nas narod kroz stoljeća.

U petak, 5. kolovoza, nakon jutarnje sv. mise, nakon duhovne okrjepe, poslužena im je i ona tjelesna te su se uputili dalje put Šibenika. Hodočasnici su na svom hodu posjetili i Visovac.

Hvala hodočasnicima koji pronose ljepotu molitve, promiču vrijednosti domovinskog rata i prirodne i kulturne znamenitosti lijepe naše. Hvala našem župniku i svim svećenicima koji su nam otvorili svoje srce, hvala svim dobrim ljudima koji su svojim dobrim djelima pridonijeli ugodnom boravku hodočasnika u našoj župi.

MISIJA / FRANJEVCI-SPLIT

Odgovori

Skip to content