IMAMO ZLATO!

VELIKI DAN ZA HRVATSKI SPORT Imamo prvu zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru!

Hrvatska ima zlatnu medalju! Zagrepčanin Josip Glasnović je u finalu bio bolji od Talijana Giovannija Pelliela i to u velikoj drami produžetaka.

I Glasnović i Pellielo su pogodili 13 od 15 meta u finalu, a u produžecima je prvi promašio Talijan (u četvrtoj seriji) i Zagrepčanin je tako u velikom stilu odnio pobjedu na olimpijskom turniru.

RANIJE:

Hrvatski strijelac Josip Glasnović osigurao je prvu medalju za Hrvatsku na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru plasiravši se u finale trapa.

Glasnović (33) je u polufinalu bio savršen pogodivši svih 15 zadanih meta, te će se u finalu od 20.45 sati boriti za zlatnu medalju s Talijanom Giovannijem Pellielom, koji je u polufinalu imao 14 pogodaka.

Za brončanu medalju će se boriti Čeh David Kostelecky, koji je u polufinalu imao 13 pogodaka, te Britanac Edward Ling, koji je imao 12 pogodaka.

Glasnović je u kvalifikacijama ostvario 120 pogodaka iz 125 pokušaja što je bilo dovoljno za podjelu drugog mjesta s Britancem Edwardom Lingom, dok je Pellielo bio najbolji sa 122 pogotka.

Glasnović će tako imati priliku “naslijediti” drugog hrvatskog reprezentativca Giovannija Cernogoraza, koji je prije četiri godine u Londonu bio zlatni u ovoj disciplini. Cernogoraz je u Riju završio kao deveti sa 116 pogodaka.

Izvor: ovdje

Odgovori

Skip to content