OTVORENO PISMO ANDREJU PLENKOVIĆU: Odbijte biti onaj koji će dovršiti legalizaciju komunističkih zločina!

Poznati odvjetnik Vladimir Gredelj objavio je otvoreno pismo predsjedniku HDZ-a Andreju Plenkoviću. Evo što je napisao: 

Poštovani gospodine Plenković,

Povodom obilježavanja europskog dana sjećanja na žrtve svih totalitarnih i autoritarnih režima pozivam Vas da odlučno odbijete biti onaj koji će dovršiti legalizaciju komunističkih zločina!

Nakon što sam pozorno pročitao izborni program političke stranke kojoj ste na čelu, obraćam Vam se u ime Udruge bivših ovlaštenika imovine zemljišnih zajednica, sa željom pravovremeno Vam dati na znanje da je izborni Program HDZ-a suprotan Rezolucijama skupštine VE broj 1096. i 1481., te Deklaraciji Hrvatskog Sabora i upozoriti da bi njegova realizacija značila staviti točku na „i” legalizacije komunističke pljačke , koja se već četvrt stoljeća provodi u navodno demokratskoj i europskoj Hrvatskoj, a to nikako ne korespondira sa izbornim sloganom „VJERODOSTOJNO” i proeuropskom orijentacijom stranke koja pored Vas u samom vrhu ima još nekoliko zastupnika u Europskom parlamentu.

Još uvijek i unatoč tome, s nadom da uistinu želite vratiti vjerodostojnost u politiku,boriti se za nacionalne interese, na Vaš poziv tročlana delegacija Udruge spremna Vas je posjetiti i obrazložiti svoj stav i dati Vam potporu na predstojećim izborima ukoliko Program stranke prilagodite spomenutim Rezolucijama, europskom sustavu vrijednosti i konačno, nakon 20 godina u ime Hrvatske države odete korak dalje od puke verbalne osude komunističkih zločina na način da poduzmete konkretne mjere iz spomenutih Rezolucija i time konačno ispunite obvezu koju je Hrvatska preuzela potpisom predmetne Rezolucije i dokažete obećanu vjerodostojnost na najvažnijem pitanju za budućnost moderne hrvatske države.

Uvjerite li nas u spremnost da to učinite mi smo sa svoje strane spremni pozvati sve članove 400 000 hrvatskih obitelji kojima je totalitarni režim 1947. godine bespravno oteo njihovu imovinu, da Vam daju svoje glasove i tako doprinesu pobjedi na lzborima te ispravljanju jednog djela povijesne nepravde.
Inicijativa za povrat otete imovine zemljišnim zajednicama od strane komunističkog režima.

Vladimir Gredelj, odvjetnik iz Bjelovara

 

1 comment

Odgovori

Skip to content