SANDRA OSVOJILA ZLATO!

Sandra Perković obranila je zlatnu olimpijsku medalju. Ono što je uspjela napraviti u Londonu 2012. godine sad je ponovila u Riju!

Nakon što je teškom mukom prošla kvalifikacije, Sandra je sličnu stvar napravila i u finalu gdje si je s prva dva neuspješna hica zakomplicirala život i došla do treće serije u kojoj je mogla čak i ispasti, ali pokazala je mentalnu snagu i bacila disk 69,21 metara. Bio je to na kraju njezin jedini ispravni hitac, ali je bio dovoljan za zlato. Druge diskašice nisu joj bile ni blizu pa je slavlje moglo početi. Sigurno će se otvoriti šampanjac u čast naše dvostruke olimpijske pobjednice.

Iako je Perković bila uvjerljivi favorit za zlato, ovo što je danas napravila zaista je veličanstveno. Jer, kada svi od tebe očekuju samo i isključivo zlato, sportašu to može stvoriti dodatni pritisak pod kojim mnogi pucaju. Međutim, Sandra nije jedna od njih.

Srebro je pripalo Francuskinji Melini Robert-Michon (66,73 m), a broncu je osvojila Kubanka Denia Caballero (65,34 m).

Ovo je za Hrvatsku četvrta medalja na ovim OI, prije nje zlato su osvojili Josip Glasnović i braća Sinković, a srebro je pripalo Damiru Martinu. Doduše, medalju je već osigurao i Tonči Stipanović, ali to se još službeno ne broji jer pred njim je posljednji plov u kojem se bori za zlato.

Izvor: ovdje

Odgovori

Skip to content