TEŠKO ZA POVJEROVATI: Pusić i Mrak Taritaš zapošljavale stranačke podobnike nakon gubitka izbora!

NEVJEROJATNO UHLJEBLJIVANJE – Ministar graditeljstva i prostornog uređenja Kuščević je posumnjao u dokumentaciju te traži očitovanja od glavnog tajnika koji to uskraćuje.

Da je praksa tzv. revolving doora protuustavno rješenje bivše vlade znamo već dugo. Međutim, postoji još jedno rješenje za uhljebljivanje HNS-ovih kadrova, a to je upućivanje resornog predstavnika u Bruxelles.

Tea Kelvišer primljena je 2012. godine bez natječaja u Ministarstvo graditeljstva kao savjetnica u kabinetu ministrice Mrak Taritaš do isteka njezinog mandata.

Nakon toga je upućena u Bruxelles kao resorna predstavnica Ministarstva graditeljstva i prostornoga uređenja i Ministarstva zdravlja, a na temelju imenovanja od strane Ministarstva vanjskih i europskih poslova.

Dakle, po isteku mandata ministara bivše vlade, odnosno najkasnije do 31.12.2015. Tea Kelvišer se morala vratiti u Hrvatsku. Međutim, doznajemo iz povjerljivih izbora Ministarstva vanjskih poslova, ministrice Mrak Taritaš i Pusić odlučile su Teu Kelvišer ostaviti u Bruxellesu kako bi i dalje uživala blagodati dnevnica, plaće, mobitela, stana, prijevoza i hotela u mjesečnom iznosu od cca. 4 500 EUR.

Zanimljivo je da je HNSova ministrica 25. siječnja 2016.godine, odnosno na sam dan primopredaje vlasti, potpisala aneks sporazuma o financiranju boravka Tee Kelvišer u Bruxellesu do 2017.godine.

Kronologija:
17. 11. 2012. Primljena na određeno u MGIPU najkasnije do kraja mandata Mrak Taritaš
Ožujak 2014. upućena u Bruxelles na određeno vrijeme do kraja mandata ministrice, MGIPU i ministarstvo zdravlja dogovaraju zajedničko financiranje u mjesečnom iznosu od cca. 4 500 EUR
Listopad 2014. ministrica Pusić “omaškom” produžuje rad u Bruxellesu do 2018., svjesna da su izbori 2015.
Min.graditeljstva i min. vanjskih plagiraju navod u ugovoru o upućivanju da je Tea Kelvišer zaposlena na neodređeno (a istina je da je zaposlena na određeno bez natječaja)
25. 1. 2016. na dan primopredaje ministrica Mrak Taritaš i ministar Varga produžuju financiranje do 2017.
Svibanj 2016.: ministar graditeljstva i prostornog uređenja Kuščević je posumnjao u dokumentaciju te traži očitovanja od glavnog tajnika koji to uskraćuje

Autor: Dnevno.hr

Odgovori

Skip to content