VRATIMO HRVATSKU HRVATIMA

Ovaj narod, koji su nakon ratne pobjede na zemlju bacili mirnodopski porazi, treba podići na noge i pokrenuti. U nepravdi nema demokracije, u laži nema slobode, u besposlici nema napretka, a u iseljavanju nema opstanka.

U cijelom svijetu 21. rođendan se smatra rođendanom nakon kojega nastupa zrelost.
Pred 21 godinu KNIN je bio grad kojim su haračile KNINdže. Onda je puhnuo veliki hrvatski vjetar. Nebo se smrklo, munje su sijevale, nastala je velika oluja i pomela smeće koje su u taj hrvatski kraj nanijeli potoci s istoka.

Proslaviti 21. rođendan zrelosti, stigle su stotine tisuća Hrvata uključujući i jedan dio hrvatskog političkog vrha. Drugi dio je otišao na groblje pokloniti se žrtvama, koje god su im već bile na umu. Dvadeset i prvim rođendanom stiglo je vrijeme zrelosti. Treba odbaciti igračke i prihvatiti se posla. Sjećate li se očeva savjeta: “Sine, vrijeme za igru je prošlo. Sad si odrastao. Treba početi skrbiti za budućnost.”

Neki sanjaju kroz veliku koaliciju sastavljenu od onoga što već 21 godinu nije donijelo nikakvih reultata a ja sanjam veliki preporod s učešćem onih koji od rata do danas ništa nisu odlučivali. Ovo je vrijeme kad Hrvati trebaju vratiti Hrvatsku u svoje vlasništvo. Veliki problemi zahtijevaju velike pothvate, ili kako se to u ovakvim situacijama u svijetu kaže “Think Big!”

Ovo nije projekt kojega do kraja mogu dotjerati samo racionalni i profesionalni političari, kojima će narod svake 4 godine dati mandat i ostaviti ih nadajući se da će nešto učiniti.
“Ispričavam se svima kojima nismo uspjeli pomoći i spasiti živote, a najviše tebi narode što nismo odradili posao do kraja i što sada morate trpiti sranja u vlastitoj zemji. Ispričavam se i Bog vas blagoslovio.” – rekao je predstavnik branitelja Ivica Glavota.

Kad veliki posao Olujnih razmjera nisi odradio do kraja, onda pred sobom opet imaš posao olujnih razmjera. Kako prvi dio posla nisu mogli obaviti političari u Zagrebu, nego je zahtijevao nadljudski napor cijelog naroda, tako ga ni završiti ne mogu samo političari u Zagrebu.

Hrvatskoj je potreban veliki nacionalni preporod u kojemu će uzeti učešće svi.

Sjetite se svoje slavne prošlosti, vi predstavnici Matice hrvatske i Društva hrvatskih književnika, kad je u svakom zaselku u Hrvatskoj bio osnovan ogranak Matice hrvatske. Sjetite se kad se Hrvatska digla na noge i stvorila veliko Proljeće. Sjetite se vi koji danas sjedite na svojim stolicama pretresajući hrpa papira, bez snage, bez nacionane hrabrosti i građanske odgovornosti i pokrenite se u času kad vas Hrvatska treba.

Sjetite se vi žurnalisti, Hrvatskog tjednika, Hrvatskog gospodarskog glasnika i Studentskog lista. Hrvatska vas treba, ne da budete žurnalisti nego da postanene žurnalizatori.
Sjetite se Vlade Gotovca, Franje Tuđmana, Marka Veselice i Šime Đodana. Sjetite Brune Bušića.

Ovo je država hrvatskog naroda, od hrvatskog naroda i za hrvatski narod, danas na koljenima, moralno i materijalno.

Ovaj narod, koji su nakon ratne pobjede na zemlju bacili mirnodobski porazi, treba podići na noge i pokrenuti. U nepravdi nema demokracije, u laži nema slobode, u besposlici nema napretka a u iseljavanju nema opstanka.

Neka se kninska euforija ratne pobjede raširi Hrvatskom da konačno počnemo ostvarivati državu koju smo toliko dugo sanjali, da vratimo Hrvatsku Hrvatima.

Dinko Dedić/Kamenjar.com

Odgovori

Skip to content