ŽELJKO OLUJIĆ: Nadam se da HDZ neće vratiti Jadranku Kosor

Čelnici stranaka Narodne koalicije predstavili su u ponedjeljak program koalicije za naredne četiri godine, a odvjetnik Željko Olujić je za Direktno.hr komentirao predizborne taktike i previranja u SDP-u i Narodnoj koaliciji, te na koji bi se način HDZ trebao pripremiti za predizbornu kampanju i izbore, piše Direktno.hr.

„Zoran Milanović je svjestan da se izbori približavaju, no svjestan je i toga da je HDZ itekako zbio svoje redove te se vrlo ozbiljno sprema u predizbornu kampanju. No, HDZ se ne smije zanijeti nikakvim iluzijama, već se temeljito mora pripremiti za izbore – posebice s listama kandidata za izbor saborskih zastupnika. Nadam se da u stranku neće ponovno uzeti gospođu Jadranku Kosor koja je učinila toliko štete HDZ-u, bez obzira tko je bio u vodstvu“, smatra odvjetnik Željko Olujić.

No, za razliku od Jadranke Kosor, ponovni ulazak Drage Prgometa i Milana Kujundžića ocjenjuje pozitivnim.

„Milan Kujundžić i Drago Prgomet procjenjuju da ponovni ulazak u HDZ može koristiti njihovoj političkoj karijeri, a istovremenu da HDZ-u neće štetiti. Činjenica je da su izbori vrlo blizu i svako okrupnjivanje i djelovanje na biračko tijelo je dobrodošlo. I Prgomet i Kujundžić u programima svojih stranaka nisu predstavili ništa protivno HDZ-u, za razliku od HSS-a koja je ušla u predizbornu koaliciju sa SDP-om čime je zapravo zatrla i izdala svoja osnovna načela HSS-a koja je duboko ukorijenjena u hrvatskome narodu“, istaknuo je Olujić.

Osvrnuo se i na gaf čelnika HSS-a Kreše Beljaka koji je prilikom predstavljanja programa Narodnu koaliciju nazvao – Domoljubnom.

„Gospodinu Beljaku se štošta mota po glavi i to ne bi bio problem da time ne šteti HSS-u. HSS je u posljednjih 15-ak godina doživio strahovite promjene da se danas nažalost više ni ne može nazivati strankom što je žalosno jer hrvatsko poljodjelstvo traži artikulaciju jedne dobre politike koja će misliti na hrvatsko selo“, kazao je Olujić.

Na pitanje jesu li OPG-ovi koji bi u programu Narodne koalicije trebali postati temeljni subjekt i nositelj razvoja hrvatskoga seoskoga područja – rješenje za spas hrvatske poljoprivrede, Olujić je kazao da se „Milanović pača u sve što zna i ne zna“.

„Kao tehnokratu, jedini mu je cilj domoći se vlasti koju je izgubio prije osam mjeseci. Nadam se da će hrvatsko biračko tijelo biti ozbiljno kao i uvijek te da mu neće dati povjerenje. No, važno je napomenuti i da HDZ učini sve da ostane na zasadama tuđmanizma i Hrvatske demokratske zajednice“, napomenuo je.

Na pitanje ima li Narodna koalicija dobru demografsku politiku, Olujić je ocijenio da „SDP i Milanović ne vode demografsku politiku onako kako bi trebalo i to se pokazalo kroz vrijeme kad su bili na vlasti u proteklih pet godina“.

„Nažalost, Milanovića ne zabrinjava činjenica da će ove jeseni u školu krenuti najmanje prvašića dosad te da je to već pomalo katastrofalno za hrvatski narod ukoliko se tako nastavi. SDP-u, koji nažalost nema socijaldemokratske elemente u svom političkom radu, to nije ni važno“, rekao je Olujić.

No, uvjeren je da je demografski program dio izbornog programa desnice.

„HDZ nije objavio svoj izborni program, no uvjeren sam da će u njemu biti obuhvaćeno i pitanje demografske politike“, zaključio je Olujić, a prenosi Direktno.hr.

Odgovori

Skip to content