DEVE PROŠETALE SPLITOM: ‘Netko je namjerno razbio ogradu i natjerao ih da iziđu’

Foto Duje Klarić / HANZA MEDIA

Deve koje se tijekom dana odmaraju u hladovini borova na Poljudu, u sklopu ograđenog prostora cirkusa “Safari”, cijeloga vikenda prava su atrakcija, pogotovo nakon što su u noći između četvrtka i petka šetnjom po splitskim ulicama podigle popriličnu medijsku prašinu.

Nesvakidašnjem prizoru svjedočili su stanari sa Spinuta koji su pravodobno reagirali i kontaktirali osoblje cirkusa. Naravno, odmah su krenule priče o tome kako su deve samovoljno pobjegle, čak i da je riječ o dobro promišljenom marketinškom triku, no iz “Safarija” takve glasine odlučno demantiraju.

– Netko je namjerno rastvorio, da ne kažem razbio naše ograde, čak i prerezao žice sa strujom koje su postavljene oko ograda i doslovno izvukao deve na cestu. Sve naše životinje, deve i konji, iznimno su dobro izdresirani i neće sami pobjeći dok ih ljudi na to ne natjeraju.

Cirkus naše obitelji ima stoljetnu tradiciju, a sigurnost je na prvom mjestu. Pogledajte, uvjerite se, djeca i odrasli sadržajem su oduševljeni – objasnilo nam je osoblje cirkusa “Safari”, koje je 45 minuta poslije ponoći na križanju Jobove i Tesline ulice laganom šetnjom vratilo deve u sigurnost njihova privremenog staništa na Poljudu.

Navodno, jedna mlada deva u srpnju se šetala zadarskim ulicama, gdje je također cirkus gostovao, a pobjegla je prigodom ukrcavanja, no osoblje nam nije potvrdilo tu priču.

Izvor: Slobodna Dalmacija

Odgovori

Skip to content