Dr. Davor Pavuna istaknuo važnost vode za zdravlje ljudi

Udruga Novi život organizirala je u Domu Oružanih snaga “Zrinski” predavanje dr. Davora Pavune pod nazivom “Hrvatska i izazovi istinske civilizacije”. Bilo je to drugo predavanje poznatog znanstvenika u Karlovcu. Pavuna je pojasnio koja je poruka ovog predavanja.

-Pozvan sam da održim predavanje od Udruge Novi život, simbolika je naravno vrlo jasna. Pojednostavljeno rečeno, ako gledam svoj vlastiti život, a i mnogi će se u tome naći, mene su cijeli život trovali, hipnotizirali i pričali mi laži u svakom smjeru. Ne da su svi bili nužno zločesti, naprosto ni oni nisu znali. Evo, najjednostavnija stvar. Tu sam u gradu na četiri rijeke, kojeg volim, u kojem sam bio na odmoru kod moje tete po mjesec dana. Najveći i najvažniji resurs, ako zanemarimo kisik, je voda. Vi ovdje imate fenomenalnu pravu vodu, malo iza zavoja imate čak i izvorsku vodu. To je jako važno za život. Ono što mi kupujemo u bocama, to ne odgovara izvorskoj vodi, ali je još uvijek kvalitetna voda, a za život je to bitno, kazao je Davor Pavuna.

Svjetski poznati znanstvenik ovim predavanjem poslao je poruku o važnosti vode za zdravlje čovjeka.

-Ako se želimo čuvati od bolesti, mi prije svega moramo držati naše stanice u tijelu, kojih imamo sto tisuća milijardi, dobro hidriranim. Što znači da nam je faktor kiselosti oko 7,5, što je otprilike kiselost mora. Mi smo svi kiseli, mi svi jedemo previše mesa i pijemo premalo vode i zato se toliko umire od raka, jer su naše stanice podhidrirane. To je najveći grijeh ove civilizacije, uključujući Hrvatsku. Pojednostavljeno, poruka dana je ljudi probudimo se. Ne treba nam više automobila, televizora, telefona i više dohotka po pučanima, treba nam puno kvalitetniji život. Karlovac je jedan dobar primjer gdje možemo živjeti u totalnom raju, a baza tog raja je prije svega kultura življenja i preventive, koja prije svega donosi vodu i znati kako živjeti. Još uvijek svi puno papamo, morali bi naravno svi manje jesti, a više se gibati, no to su već poznate stvari. To je evo glavna poruka ovog mog predavanja, istaknuo je poznati znanstvenik.

U ime Grada Karlovca, koji je bio pokrovitelj predavanja, prisutna je bila zamjenica gradonačelnika Marina Kolaković, koja je zahvalila svjetski poznatom znanstveniku na dolasku u Karlovac. Predsjednik Udruge Novi život Ivan Mandić uručio je zahvalnicu Davoru Pavuni, koji je počasni je član ove udruge.

Izvor: hrk.hr

Odgovori

Skip to content