Hodočašće od Sv. Trojice u Splitu do Križevca u Medjugorju

Manja grupa hodočasnika, članova Molitvenog saveza legije Srca Isusova i Marijina i štovatelja Božjeg Milosrđa, hodočastila je od Splita do Međugorja u periodu od 16. do 18.rujna 2016. god.

Nadahnuti svetkovinom Uzvišenja Sv. Križa, koja se slavio 14. rujna i spomendanom Gospe žalosne 15.rujna, hodočasnici su put od crkvice Sv.Trojice u Splitu do Međugorja, u ukupnoj dužini od oko 130 km, prešli za nepuna tri dana.

Prvi dan su uspješno prevalili najdužu dionicu do Zagvozda, gdje su ih dočekali sa svećeničkim blagoslovom župnik župe Zagvozd don Mario Čagalj i župnik župe Krstatice don Mate Munitić. Drugi dan cilj im je bio Vrgorac i župa Navještenja BDM gdje su prisustvovali svečanoj sv. Misi proslave Rana sv. Frane koju je predvodio župnik fra Ivica Omazić. Srdačnoj dobrodošlici u Vrgorcu pridružile su se i časne sestre Služavke malog Isusa sa s.predstojnicom Hrizantom Barišić.

Treću, najkraću etapu do Međugorja finiširali su uspinjanjem na samo brdo Križevac, na kojem vrhu dominira veliki kameni križ podignut dragovoljnim radom župljana 1933. god. o 1900. obljetnici slavne smrti Gospodina našega Isusa Krista.

Nakana hodočašća je bila molitva za Domovinu sa naglaskom na križ i križni put koji je hrvatski narod prošao kroz cijelu svoju povijest.

Hodočašće je organizirano kao sastavni dio projekta “Duhovni spomenik pape Ivana Pavla II” i ima za cilj da postane tradicionalno.

Izvor: ovdje

Odgovori

Skip to content