Molitvena inicijativa 40 dana za život ove jeseni u 24 hrvatska grada

Molitva ispred splitskog rodilišta / CROPIX

Nova kampanja “ZA Život” pod geslom “Život, dakle, biraj” počinje u srijedu 28. rujna u 24 hrvatska grada s 25 mjesta bdijenja. Riječ je, kažu organizatori, o međunarodnoj molitvenoj inicijativi “40 dana za život”, u sklopu koje će se i u Splitu 40 dana moliti pred ulazom u KBC-ovu Ginekologiju, i to od srijede do nedjelje 6. studenoga, od 6.30 do 18.30.

U Inicijativu 40 dana za život službeno su se uključili novi gradovi: Križevci, Nova Gradiška i Imotski. Osim pred bolnicom Sestara milosrdnica, vjernici iz Zagreba bdjet će po prvi puta i pred KB Merkur. Kampanja će ujedno biti i najdulja jer će većina gradova bdjeti minimalno po 12 sati.

Vikendom će se moliti neprekidno, odnosno petkom od 6.30 do nedjelje u 18.30. Poseban naglasak ove godine bit će na posvajanju, i to zahvaljujući novoj svetici, svetoj Majci Tereziji čiji je citat “Reći ću vam nešto predivno – borimo se protiv pobačaja posvajanjem” tema jesenske kampanje.

– Posvajanje je tema o kojoj se ne govori puno i ne povezuje se s pobačajem, a toliko je ljudi koji žele djecu, a ne mogu ih imati, koji čekaju na posvojenje djeteta… Smatramo da je posvajanje definitivno ljepša i bolja opcija od oduzimanja života djetetu pobačajem – ističu organizatori, napominjući kako će se od ove jeseni u molitvu uključiti vjernici iz cijele Hrvatske, među ostalim i s otoka Visa, Hvara i Brača te vjernici iz Koprivnice i Našica, a program liječenja postabortivnog simptoma zaživit će uskoro i u Splitu! Split će biti tako uz Vukovar grad u kojem će žene koje imaju rane pobačaja moći proći stručni program pod nazivom: Opravdane i oslobođene.

Pod motom „Život, dakle, biraj!” organizatori će približiti temu posvajanja i ljepotu posvojenja kroz svjedočanstva obitelji koje imaju jedno ili više posvojene djece.
Sve informacije o novoj kampanji mogu se naći na https://web.facebook.com/40.dana.za.zivot.Hrvatska/?fref=ts i
www.40danazazivot.com

tihana marović/misija

Odgovori

Skip to content