NARUČI TATICU: U samo nekoliko klikova do idealne sperme?!

Nova mobilna aplikacija omogućava Britankama da izaberu donora sperme na drugačiji način.

Londonska banka donatora sperme nosi nadimak ‘naruči taticu’, dopušta ženama da pretražuju muškarce prema karakteristikama poput visine, etničke pripadnosti i boje kose, piše DailyMail.

Iz kompanije su kazali kako je ovo prva aplikacija takve vrste, a dizajnirana je kako bi upozorila na manjak donirane sperme u Ujedinjenom Kraljevstvu.

Kao i brojne aplikacije putem kojih se pronalaze ljubavni partneri, i ova aplikacija uključuje biografiju potencijalnog oca uključujući podatke o edukaciji, poslu i karakternim osobinama.

Kako bi dobile spermu, korisnice moraju izvršiti uplatu od 950 funti putem aplikacije nakon čega će ona biti dostavljena klinici za plodnost po ženinom izboru.

‘Sve transakcije obavljate online kao da je tiječ o bilo čemu drugome. Ovo omogućava ženama da u privatnosti svoga doma i u svoje slobodno vrijeme izaberu donora sperme’, kazao je Kamal Ahuja, znansteveni direktor londonske banke sperme

Ipak, ovaj je potez naišao i na kritike, poput one koju je uputila Josephine Quintaville iz Centra za reproduktivnu etiku.

‘To su digitalni očevi. Ovo je krajnje omalovažavanje očinstva’, kazala je Quintaville, izvještava DailyMail.

Izvor: ovdje

Odgovori

Skip to content