NISKO, PODLO I PREPOZNATLJIVO: Pročitajte kako Jutarnji list radi na političkoj eliminaciji ministra Hasanbegovića

Zamislite ovakav tekst: “Od anonimnog izvora koji je visoko pozicioniran u redakciji Jutarnjeg lista dobili smo pouzdanu informaciju da je autorica teksta ‘VRH HDZ-a GUBI STRPLJENJE JER HASANBEGOVIĆ VODI KAMPANJU ZA OSTANAK NA MJESTU MINISTRA – Ponaša se kao da je osobno osvojio izbore’, dobila zadaću da napiše pamflet kojim će pokušati naškoditi ministru Hasanbegoviću, okrećući dio članstva HDZ-a protiv njega. Naš izvor nam je kazao da pouzdano zna da ovakvo djelovanje dijela redakcije Jutarnjeg, u koji naravno pripada i autorica spomenutog teksta, spada u poznato antifa djelovanje kojemu smo sve donedavno svjedočili, a koje je bilo pokrenuto jer je gospodin Hasanbegović prvi koji se usudio uvesti reda u financiranje dijela udruga i portala koji su, suštinski, antihrvatski ‘spavači’. Stoga, tvrdi naš izvor koji želi ostati anoniman jer bi objavljivanje njegovog imena dovelo do trenutačnog otkaza što bi ugrozilo egzistenciju njegove obitelji, je i ovaj tekst u Jutarnjem napisan samo i jedino u svrhu zaštite interesa spomenutih grupacija, odnosno difamacije i političke eliminacije ministra koji je spreman puno riskirati da bi stvari postavio na svoje mjesto.”

Ovaj kratki tekst je, naravno, izmišljen (iako osim ‘izvora iz Jutarnjeg’ pogađa bit stvari), a želi pokazati čemu služe mainstream mediji, odnosno zašto im se opraštaju milijunski dugovi. 

A sad pročitajte tekst koji objavljuje Jutarnji list, a koji za razliku od gornjeg uopće ne pogađa bit stvari. On je po našoj procjeni čista manipulacija i pokušaj da se dio HDZ-a i javnosti okrene protiv najpopularnijeg hrvatskog ministra i na taj način spriječi njegovo ponovno imenovanje na ministarsku funkciju. Evo kako Jutarnji ‘doznaje’ od anonimnih izvora ‘bliskih HDZ-u i iz vrha HDZ-a’ da im je preko glave Zlatka Hasanbegovića. Ma jest da je osvojio vreću preferencijalnih glasova, ali to ne znači da mora biti ministar kulture, tvrde anonimni (čitaj izmišljeni) izvori. Pogledajte samo kako se ‘vješto’ pakira izjava Davora Stiera u fukciju zadaće ovoga pamfleta, iako s kontekstom nema nikakve veze. Sve u svemu,  čini se da je Jutarnji dio svojih snaga, po sistemu malo toplo-malo hladno (da bi tekst bio što uvjerljiviji), upregnuo na difamaciju ministra Hasanbegovića.

Evo dijela teksta s portala Jutarnji.hr:

RASTE NAPETOST
VRH HDZ-a GUBI STRPLJENJE JER HASANBEGOVIĆ VODI KAMPANJU ZA OSTANAK NA MJESTU MINISTRA ‘Ponaša se kao da je osobno osvojio izbore’
AUTOR:
Vanja Nezirović

Vrh HDZ-a gubi strpljenje jer Hasanbegović vodi kampanju

Vrh HDZ-a ovih dana u javnosti ignorira izjave ministra kulture na odlasku Zlatka Hasanbegovića te mu službeno poručuju kako kadroviranje sada nije tema te da će predsjednik HDZ-a Andrej Plenković “kao mandatar odlučiti tko će biti ministri iz redova HDZ-a”.

– Prioritet je uspješno završiti pregovore s Mostom, a u tom paketu će se odlučiti o strukturi Vlade – poručio je jučer politički tajnik HDZ-a Davor Ivo Stier. Bila je to reakcija na pitanje kako komentira Hasanbegovićevu poruku iz intervjua u Večernjem listu:

– Još nisam sreo glasača HDZ-a koji ne želi da ja budem ministar kulture. Jedan glasač HDZ-a, blizak stranci, koji je želio ostati anoniman, jučer je to komentirao riječima:

– Osobno sam glasač HDZ-a pa ne podržavam Hasanbegovića za ministra kulture u novoj Vladi. Međutim, u HDZ-u ima i onih koji smatraju da Hasanbegović samo traži svoje mjesto. – Pupovac je njega prvi prozvao, a on mu je odgovorio, to je legitimno. Način na koji je to izveo pitanje je stila. Hasanbegović se sada pokušava pozicionirati, toga je uvijek bilo i uvijek će biti, pa ne možemo to ljudima braniti – kaže naš izvor, koji dodaje da je evidentno da Hasanbegović ima podršku birača. – Novo vodstvo će prilikom odlučivanja tko će sjediti u budućoj Vladi morati uzeti u obzir niz kriterija. Ne možete nekoga tko je u svojoj jedinici dobio najviše preferencijalnih glasova ignorirati jer onda idete protiv birača – komentira naš sugovornik, koji je svjestan da će to biti težak proces na kraju kojeg će biti “puno razočaranih i tužnih”.

Međutim, neslužbeno doznajemo kako vrh stranke svakim danom ima sve manje strpljenja za Hasanbegovića.

Cijeli tekst možete pročitati ovdje. Na kraju teksta može se uočiti da antifama smeta i ministar Kovač.

1 comment

  1. Imamsve

    Provoditelji pirazene fasisticke srpske politike Sanu zvanu Memorandum2 ide dalje svom žestinom.

Odgovori

Skip to content