POLITIČKI GENIJALAC: Zbog čega se Beljak odlučio na suludi bijeg iz pobjedničkog u gubitnički tabor?

Foto: fah

Jedan od najvećih gubitnika ovogodišnjih izbora svakako je HSS i to iz jednog razloga – prešli su iz pobjedničkog u gubitnički tabor!

Kontroverzni Samoborac koji je na slikama predizbornih skupova djelovao poput tjelohranitelja Zorana Milanovića očito je promašio „ceo fudbal“. Na stranu sada njegov policijski dosje i pravomoćna zatvorska presuda, ovakav politički gaf ostao je gotovo nezapamćen u hrvatskoj izbornoj povijesti.

Druga stvar je da HSS povijesno i svjetonazorski pripada strankama konzervativne i domoljubne orijentacije i kao takav se profilirao od samih početaka, a naročito nakon smrti Stjepana Radića. Jedan od prvih zadataka postkomunističkih struktura bio je uništiti ili rascjepkati HSS i HSP – dvije stranke koje imaju mjesto u kolektivnoj memoriji hrvatskog naroda. Prvi veliki gaf učinio je Zlatko Tomčić kada je ušao u koaliciju s Ivicom Račanom, ali bar je bio na pobjedničkoj strani. Krešo Beljak je učinio isto – ali je bio na gubitničkoj strani. Članstvo HSS-a to neće blagonaklono primiti, a bilo bi zanimljivo vidjeti koliko je glasova HSS dobio na prošlim izborima kada je bio u koaliciji s HDZ-om, a koliko na ovima sada.

I, nimalo nevažno, HSS je s HDZ-om član Europske pučke stranke koje okuplja stranke demokršćanske orijentacije. Krešo Beljak je to prespavao pa prešao u tabor socijalista koji su u Hrvatskoj zapravo groteska socijalističkog imena i prava postkomunistička stranka na čelu s izgubljenim Milanovićem.

Treća stvar je nemoral i javno priznanje Beljaka nakon prelaska u SDP-ov tabor da takvu fantastičnu ponudu nisu mogli odbiti, i da je SDP ponudio puno više od HDZ-a. Zbog tih izjava, te izjava Stipe Gabrića Jamba, Narodna koalicija je i dobila ime Trgovačka koalicija.

Četvrto su predizborne izjave Kreše Beljaka i njegov milanovićevski gard, rječnik i ponašanje. Na stanu difamacija izbornih protivnika, ali nakon što je smijenio Branka Hrga rekao je o svom prethodniku: „Njegove mogućnosti su kapacitirane na Križevce, a sve ostalo se, nažalost, pokazalo pogubnim za HSS“.

Hvala Bogu da imamo prekapacitiranog Krešu Beljaka koji vodi hrvatsko društvo munjevitim koracima naprijed. Tolike kapacitete takve veličine malo tko može pratiti, a kamoli ograničeni Branko Hrg ili prosječni Hrvat.

Izvor: ovdje

1 comment

  1. MOLOTOV

    Taj lik kojem najbolje pristaje sintagmično ime “Prodana Duša” prdružio se “crvenom vragu” onoga trenutka kada je saznao da HDZ izlazi sâm na izbore ! Lukavcu je bilo jasno da HSS sâm na izborima može dobiti samo 1 mandat (Petirka), pa se ponudio natrulom SDP-u iskamčivši čak 5 eventualnih mandata uz još tko zna koliko obećanih fotelja…

Odgovori

Skip to content