RAZMIŠLJANJE POZNATOG ODVJETNIKA V. Gredelj: Kome i zašto smeta Hasanbegović?

Neprijateljima Hrvatske i onima koji ništa ne razumiju!!! Na čemu temeljim ovu tvdrnju? U noći proglašenja izbornih rezultata, u prigodnom govoru gospodin Plenković je naglasio da će se politika njegove stranke i njega kao budućeg premjera fokusirati na gospodarski razvoj Hrvatske, politika okupljanja s naglaskom na stabilnost države, vraćanje povjerenja građana u institucije bez čega nema stabilnosti države i društva, sukladno sloganu izborne kampanje.

Onima koji Hrvatsku nikada nisu htjeli i dalje prezentiraju na sve moguće načine politiku destrukcije odmah je bilo jasno da treba krenuti u akciju. Kao i često puta ranije prvi se javio naš Srbin po profesiji gospodin Pupavac, iako ga ovaj ništa nije pitao i gospodinu Plenkoviću poručio da ga ne zanima Vlada u kojoj bi ministar kulture bio gospodin Hasanbegović. Zašto je to izjavio Pupavac kada ga nitko ništa nije pitao i kada ta tema (sastav buduće Vlade) još ni približno nije bila na dnevnom redu niti je netko pa ni Plenković Hasanbegoviću obećao fotelju ministra kulture? Zato što je netko, nakon što se Milanović povukao u mišju rupu morao nastaviti politiku konflikta, računajući da Hasanbegović neće moći otrpjeti da mu lik poput Pupavca izgovara ime neovisno o kontekstu. Budući je cilj bio izazvati konflikt i svađu u HDZ-u za pretpostaviti da je gospodin Pupavac ostao razočaran uljuđenom i odmjerenom reakcijom Hasanbegovića, da će Vladu sastavljati mandatar što Pupavac svakako nije.

Tako je plan nove destabilizacije HDZ-a, a zatim i čitavog društva propao u samom startu. No nekoliko dana kasnije oglasio se Furio Radin (nomen est omen) i ponovio stav svog kolege manjinca Pupavca. I njemu strašno smeta Hasanbegović u Vladi RH. I Radin je zaboravio da nije mandatar? Nikako! Razlozi su naravno druge naravi. Ne bih ga svrstao u grupu neprijatelji RH. On je kandidat za drugu grupu. Potpuno miran s vjerom da će gospodin Plenković kao uistinu razuman čovjek i političar lako voziti slalom između zapreka koje mu likovi poput spomenutih spremaju podmetati u narednom periodu (ako nastave provoditi politiku kaosa „ili mi ili oni“) očekujem Hasanbegovića u Vladi RH što kao malo tko u Hrvatskoj zaslužuje. Ako su izbori kruna demokracije u društvu onda iz rezultata jasno proizlazi ocjena građana RH da je Hasanbegović jako dobro obavljao svoju ministarsku dužnost i njegova volja da nastavi tamo gdje je stao. Puno galame oko Hasanbegovića u javnosti na koju se naslanjaju Pupavac i slični njemu dokaz je samo da su nekim strukturama u društvu „hrvatski“mediji uvijek na dispoziciji naročito onima koji idu na počinak i bude se s pitanjem kako rastočiti Hrvatsku i sve što je posvećeno zaštiti hrvatskih interesa.

Iz istih razloga ne vole niti Thompsona. Ali „Marš na Drinu“ još slušaju ili pripremaju. Koji je Hasanbegovićev problem? između ostalog taj, što je „kulturnjacima“ dao do znanja da je njihovo demokratsko pravo da mrze Hrvatsku ali o svom trošku, što je njima strašno zasmetalo pa su o „problemu“ obavijestili međunarodnu zajednicu. Radi se o „teškom kršenju“ ljudskih prava arlauču oni, jer kakva je to demokracija u kojoj država nije spremna plaćati da se po njoj i njenim institucijama pljuje, da je se kompromitira i podriva povjerenje naroda u nju. Frljiću i sličnima je baš krenulo i onda odjednom Hasanbegović „zavrnuo“ pipu. Katastrofa za umjetnost made in Croatia.

Hasanbegovićev problem je i to što je jedini od ministara ozbiljno shvatio Europske konvencije i krenuo u njihovu realizaciju naročito one posvećene osudi komunističkih zločina i rastakanju tekovina komunističkog režima. Nije jasno , što ne razumiju iz Centra Simon Weisental. Misle li oni da imaju monopol na nastojanje da sankcioniraju krvnike svoga naroda. Je li Hasanbegović kriv što nadahnut riječima Ellia Weisella: „Zaboraviti svoje mrtve značilo bi ubiti ih drugi put.“ ne dopušta da mrtve pripadnike hrvatskog naroda proguta zaborav! Je li moguće da je informiranost naša dva naroda jednosmjerna, da Hrvati znaju i poštuju žrtvu židovskog naroda, a da židovi ne znaju za stradanja Hrvata. Misle li uvaženi predstavnici židovskog naroda da je dovoljno da u jednoj životnoj epizodi budeš antifašist, pa da s time stječeš pravo ostatak života ubijati sve koji ne misle kao ti zajedno sa članovima obitelji. I Hrvatski narod proživio je svoj pogrom. Očekivao bi da predstavnici Centra Simon Weisental podupru Hasanbegovića u njegovoj provedbi Rezolucija VE BR. 1096. i 1481. i osude zločine Titova režima time bi ohrabrili procese za konačni iskorak RH iz mraka prošlosti. SDP se ni nakon 20 godina nije ogradio od masovnih zločina i kršenja ljudskih prava niti izrazio razumijevanje za patnje hrvatskog naroda, a govorimo o tome kako je Hasanbegović neprihvatljiv.

Zločin je zločin ma tko ga počinio zar ne? Zbog svega toga bilo bi jako nepromišljeno usprotiviti se volji naroda izraženoj na Izborima. Njegovo sklanjanje s javne scene zbog protivljenja nekolicine bio bi anticivilizacijski, antidemokratski, antieuropski i konačno protuhrvatski potez. Da bi uspjela hrvatskoj Vladi treba više Hasanbegovića! To je conditio sine qua non svih reformi!!!

Izvor: ovdje

Odgovori

Skip to content