SAMO ZA NAJBOGATIJE: Pogledajte 5 najskupljih smještaja na svijetu

Luksuz i vrtoglavo visoke cijene noćenja glavne su odlike destinacija koje si rijetko tko može priuštiti

Cijene apartmanskih i hotelskih smještaja u ljetnim su mjesecima top tema. Ponude hrvatskih hotela variraju ovisno o broju zvjezdica i statusu koji imaju, ali jeste li se ikada zapitali kako izgleda i koliko košta smještaj čiji broj zvjezdica daleko premašuje 5? Kako izgledaju apartmani u kojima odmor provode oni sretnici koji si mogu priuštiti sve ono najbolje što ovaj svijet u materijalnom smislu može ponuditi?

Svijet je velik. I raskošan. Ponekad puno raskošniji od onoga što možemo pojmiti. No, osvojite li ikada loto, evo nekoliko prijedloga najluksuznijih svjetskih turističkih smještaja u 2016. godini prema stranici lifehack.org.

1. Ty Warner Penthouse, Four Seasons Hotel, New York City, SAD:5-Ty_Warner_Penthouse__Four_Seasons_HotelNoćenje: 45.000$
New York, grad koji nikada ne spava… Mnogi su se uvjerili u njegovu raskoš, ali rijetki su noć proveli u Ty Warner Penthousu, najvišoj hotelskoj sobi u New Yorku. Smješten na zadnjem katu Four Season hotela, njegovih 9 soba nudi panoramski pregled na cijeli grad. Samo za taj pogled mnogi bi, kad bi mogli, izdvojili 45.000$ koliko se traži za ovo “noćenje iznad New Yorka”.

The Palace, Jumeirah Bodrum Palace, Bodrum, Turska4-The_Palace__Jumeirah_Bodrum_Palace__Bodrum_Noćenje: 45.000$
Ljubitelji raskoši, ali i kiča, doći će na svoje odsjednu li u hotelu Palace u Bodrumu, popularnom turskom ljetovalištu na obali Egejskog mora. Za 45.000$ u luksuznom apartmanu očekuje vas veći broj kupaonica nego soba, privatni bazen, privatno pristanište za jahtu, ali i zlatne skulpture lavova postavljene na svakih nekoliko metara.

3. Shahi Mahal Suite At Raj Palace, Jaipur, Indija3-Shahi_Mahal_Suite_At_Raj_Palace__JaipurNoćenje: 60.000$
Zaljubljenici u zlato i blještavilo smještaj iz snova pronaći će u Jaipuru. U gradu smještenom 300-tinjak kilometara jugozapadno od Delhija smjestio se Raj Palace, hotel koji nudi smještaj od 60.000$ po noćenju. Kako noćenje ne bi bilo jedini luksuz, Indijci svojim gostima nude i knjižnicu, privatno kazalište, sobu za astrologiju i kuhinjsko osoblje koje vam je 24 sata na usluzi kako ni u jednom trenutku ne biste ogladnjeli.

4. The Royal Penthouse Suite Hotel President Wilson, Ženeva, Švicarska2-The_Royal_Penthouse_Suite_Hotela_President_Wilson__ZenevaNoćenje: 68.000$
Je li vas ikada zanimalo gdje se odmara Bill Gates? Na 1800 kvadratnih metara prostora u najskupljem hotelu na svijetu. Noćenje u apartmanu koji ima četiri spavaće sobe, 12 mramornih kupaonica, teretanu i biljar iznosi 68.000$. Osim Billa Gatesa, u ovom hotelu navodno se odmarao i Michael Douglas. Tko zna, možda je zasvirao i na Steinway klaviru koji u apartmanu zauzima centralno mjesto.

5. Lover’s Deep, St. Lucia, Karibi1-Lover_s_Deep__St._Lucia__KaribiNoćenje: 150.000$
Ultimativno i najskuplje odredište u ovom slučaju ne podrazumijeva hotelsku sobu, nego ni manje ni više – podmornicu. Ako ste spremni potrošiti 150.000$, možete uživati u jedinstvenom odmoru plovilom opremljenim najnovijim uređajima, kuharom i batlerom na usluzi 24 sata. Ova podmornica dizajnirana je za savršeno romantično putovanje duboko ispod površine vode. Posebnošću svoje ponude, ali i cijenom zasluženo je zasjela na prvo mjesto najluksuznijih svjetskih smještaja u 2016. godini.

Izvor: ovdje

Odgovori

Skip to content