STIŽE PROMJENA VREMENA Temperature u velikom padu

FOTO: Hanza Media

Meteorolozi su za ponedjeljak najavili veliku promjenu vremena, koja podrazumijeva i osjetno zahladnjenje, u unutrašnjosti i do 15 Celzijevih stupnjeva.

Prema najnovijoj prognozi Državnog hidrometeorološkog zavoda, nedjelja će još biti djelomice i pretežno sunčana. Povremeno se više oblaka očekuje u zapadnim predjelima, osobito u drugom dijelu dana, kada je tek rijetko moguć pokoji lokalni pljusak. Vjetar većinom slab, na sjevernom Jadranu poslijepodne umjereno jugo. Najviš adnevna temperatura između 28 i 33 °C.

U ponedjeljak slijedi jače naoblačenje s kišom, ponegdje i obilnijom, te grmljavinskim pljuskovima koji osobito na Jadranu mogu biti izraženiji. Poslijepodne u zapadnim predjelima smirivanje i djelomično razvedravanje. Zapuhat će umjeren do jak sjeverac. Na Jadranu u početku umjereno jugo, popodne u okretanju na jaku buru s olujnim udarima.

Temperatura u osjetnom padu. U unutrašnjosti će se vrijednosti temperature kretati između 15 i 20 °C, a na Jadranu većinom od 20 do 25.

Meteoalarm je za cijelu državu objavio žuta upozorenja, koja označavaju potencijalno opasne vremenske uvjete. Za veći dio unutrašnjosti upozorenja su objavljena zbog obilne kiše i mogućih bujičnih poplava. Na priobalju upozorenja vrijede zbog grmljavinskog nevremena, ali i jakog vjetra.

U utorak će bura na Jadranu biti olujna, ali od srijede se očekuje postupno smirivanje vremena te će do kraja tjedna ponovno biti vruće uz temperature posvuda oko 30 Celzijevih stupnjeva.

Izvor: ovdje

 

Odgovori

Skip to content