Tri novakinje obukle habit u splitskom samostanu sestara klarisa

Tri postulantice nakon oblačenja franjevačkog habita

U samostanskoj crkvi sestara klarisa u Splitu, na blagdan Rana sv. Oca Franje, tri postulantice obukle se franjevački habit sv. Majke Klare Asiške, i ušle u novicijat Samostana sv. Klare u Splitu.

Koncelebriranu svetu Misu i obred predvodio je kapelan sestara klarisa, o. Josip Lucić, OFM. U koncelebraciji su bili svećenici: don Jure Bjeliš, rektor nadbiskupijskog sjemeništa u Splitu, don Željko Majić, generalni vikar Mostarske biskupije, fra Miroslav Bustruc, ispovjednik zajednice, don Tomislav Ćubelić, katedralni župnik, don Hrvoje Dragun, župnik Opuzena, fra Tihomir Bazina, župnik Čerina u Hercegovini i don Ivan Marić, kapelan splitske župe Pujanke.

Na kraju Euharistijskog slavlja održan je obred redovničkog oblačenja, gdje su novakinje dobile novo ime: s. M. Josipa od Presvetog Lica Isusova (Stanka Bjeliš), s. M. Veronika od Presvetog Oltarskog Sakramenta (Petra Vukić) i s. M. Rafaela od Krista Kralja (Gojana Korać).

U zajednici sestara klarisa u Splitu sada živi 21 sestra s časnom Majkom Dolores Mandić.
Ovom radosnom događaju za nas i cijelu Crkvu, nazočili su uz svećenike i brojne obitelji mladih sestara, s vjernicima koji redovito dolaze u samostansku crkvu sestara sv. Klare u Splitu.

MISIJA / FRANJEVCI-SPLIT

Odgovori

Skip to content