Demokratski savez Srba traži Državno odvjetništvo da istraži Pupovca

Foto: fah

“Predsjednik SNV-a u svom javnom istupu na jednom od portala i dalje brani tezu da je SNV nacionalna koordinacija Srba, što nije točno. SNV se koristi kao blagajna političke trgovine u kojoj se slijevaju milijuni kuna namijenjeni za razvoj srpskih institucija, a koriste se za političku afirmaciju, financiranje kampanja i lijep život pojedinaca”, tvrdi Demokratski savez Srba.

Glavni savjet Demokratskog saveza Srba daje podršku pluralizmu među Srbima i različitim mišljenjima “jer je takav pristup jedina garancija ispravnog rada”, ali i upozoravaju da pojedinac pokušava obmanjivati i manipulirati srpskom zajednicom.

Kako tvrdi Demokratski savez Srba, SNV je udruga koja je registrirana pod nazivom:

“SRPSKO NARODNO VIJEĆE – NACIONALNA KOORDINACIJA VIJEĆA SRPSKE NACIONALNE MANJINE U REPUBLICI HRVATSKOJ” (registarski broj udruge je 1366). Podatak je vidljiv iz registra udruga u RH.registar_udruga_u_rh_-_snv

“Članovi udruge SNV su predstavnici županijskih manjinskih vijeća koje Pupovac pozove da budu članovi i to na samo 4 godine, kako bi slijedeće 4 godine izabrao samo pogodne. Na ovakav organizacijski način udruga SNV kontrolirana je i privatizirana od predsjednika koji sam bira članstvo. Mnogi koji su postavljali pitanja toka novca, rada i projekata nikad nisu imali priliku da ponovno budu dio udruge, kao što su to danas četiri županijska vijeća. Mi znamo da pojedinim članovima nadzornog odbora SNV-a iz prošlih mandata nisu dopušteni uvidi u financijsku dokumentaciju. Zašto?”, pitaju se.

“U registru koordinacija vijeća nacionalnih manjina, srpske koordinacije NEMA registrirane. Koordinacije vijeća nacionalnih manjina ne mogu biti osnovane kao udruge, što potvrđuje i poseban registar pri Ministarstvu uprave”, napominju iz Demokratskog saveza Srba.

Cijeli članak pročitajte ovdje.

Odgovori

Skip to content