IMAMO VLADU! Most pristao na kompromis, u petak će sve biti riješeno

Foto Bruno Konjević /Hanza media

Nakon telefonske sjednice Nacionalnog vijeća Mosta, HRT je neslužbeno doznao kako je kako je Most donio odluku da preuzima odgovornost te je odlučio sudjelovati u radu nove hrvatske Vlade. Most je tako prihvatio kompromisnu ponudu HDZ-a prema kojoj bi se funkcija predsjednika Sabora obnašala rotirajući.

Cijeli dan čelnici Mosta obavljali su telefonske razgovore s članovima Nacionalnog vijeća. U dvadesetak razgovora navodno su zaključili da prihvaćaju kompromisno rješenje oko čelnog mjesta Sabora, koje je bilo kamen spoticanja dogovora sa HDZ-om. Kako stvari stoje kompromis je da će prve dvije godine mandata predsjednik Sabora biti iz redova Mosta, a potom dvije godine iz redova HDZ-a.

Plenković novinare poslao kući

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković izašao je zadovoljan iz prostorija stranke u četvrtak nešto prije 17 sati, i novinarima poručio još jednom da je siguran da imaju dovoljno potpisa za sastavljanje nove Vlade, te da “idu kući, jer nema nikakve drame”, javlja N1 televizija. Kazao je da će se s Mostom čuti kasnije, kako su i dogovorili.

– Mislim da su se potpisi povećali, a sutra ćemo, očekujem, imati potpise svih predstavnika nacionalnih manjina. Što se Mosta tiče čuti ćemo se kasnije, kad se jave i dalje ćemo se dogovarati. Moj je prioritet postići dogovor HDZ-a, Mosta i nacionalnih manjina – kazao je Plenković.

Nešto kasnije Andrej Plenković je ipak izašao pred novinare. Potvrdio je i da se telefonski čuo s članovima Mosta koji su mu rekli da će mu odgovor o tome hoće li ići u suradnju s HDZ-om reći tijekom večeri.

– Sutra ćemo vam sve kazati – kratko je rekao Plenković novinarima prilikom izlaska iz središnjice HDZ-a.

Smatra i da se do sutra ne može više ništa očekivati te da sad nije do njega.

Izvor: slobodnadalmacija.hr

Odgovori

Skip to content