MARKOV TRG: Kako Pupovac Plenkoviću kadrovira sastav Vlade

U EMISIJI Markov trg na Z1 televiziji gostovali su Zdravko Tomac i Zorica Gregurić.

‘Odnijeli smo dopunu kaznenih prijava protiv čelnih ljudi HAVC-a ravnatelja Hrvoja Hribara, Upravnog odbora HAVC-a, protiv Vere Robić Škarica i Sanje Ravlić umjetničke savjetnice za filmske koprodukcije s manjinskim hrvatskim udjelom i to zbog kaznenog dijela zlouporabe položaja i ovlasti.

Naime, Nukleus film, firma koja je zajedno sa srpskom i nizozemskom firmom producirala onaj sramotan film ’15 minuta masakra u Dvoru na Uni’ gdje se hrvatske vojnike okrivljuje za ubojstvo invalida u Dvoru na Uni. Prema zakonu, a što je i Hribar sam potvrdio, kada se povrijede ugovorne obaveze i zlorabe sredstva i nenamjenski potroše taj novac se mora vratiti.

Ne može onda ponovo ta ista firma sudjelovati na natječaju i ponovo dobiti novac od HAVC-a, a što se dogodilo 23. rujna ove godine. Dakle, HAVC je ponovo odobrio 140 tisuća kuna tom Nukleus filmu za novi projekt. To je protuzakonito. Ne možemo vjerovati da se netko usuđuje javno, bahato i drsko kršiti zakon’, izjavila je Gregurić.

‘Prijatelj sam obitelji Plenković, poznajem dobro njegovog oca. Razgovarao sam nedavno s Andrejom i upozorio sam ga na stvari koje krivo radi. Upozorio sam ga na velikosrpski nacionalizam i na Milorada Pupovca i njegove ucjene. Tražio sam da se makne još od nekih ljudi, da bude vjerodostojan i da postavi kriterije kadrovske politike prema rezultatu izbora, kazao je Tomac.

Pogledajte cijelu emisiju:

Odgovori

Skip to content