Nadležna tijela istražuju kriminal u HAVC-u

Koordinacija udruga branitelja i stradalnika Domovinskog rata oglasila se priopćenjem u kojem navodi da su od službenog tijela dobili potvrdu o istrazi u HAVC-u.

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

-Izvješćujemo javnost da smo dana 14.10.2016.godine od tijela koje istražuju kriminal u HAVC-u, primili službenu pisanu obavijest ur .br 620/13 o istrazi koja je u tijeku te daljnjem postupanju po našoj kaznenoj prijavi.

Također, ovime javnost izvješćujemo kako smo zasuti novim dokumentima i dokazima za najteža kršenja Zakona od strane ravnatelja i UO HAVC-a.

Očito,kriminalu i ismijavanju pravne države i sustava vrijednosti na kojima počiva Hrvatska, nikada kraja u HAVC-u!

Dokumente o zadnjim kriminalnim radnjama u HAVC-u koje smo primili nakon našeg zadnjeg zahtjeva, provjerili smo višestruko, jer nam se učinilo da je takva drskost i pljačka nemoguća čak i u HAVC-u! Obratite pažnju na ovo:

HAVC je 23.09.2016.godine OPET DODIJELIO NOVAC PRODUCENTU ANTIHRVATSKOG PAMFLETA “15 minuta-MASAKR U DVORU” , NUKLEUS FILMU ,očito, kao nagradu!

Tu se naravno radi o NAJTEŽEM KRŠENJU ZAKONA, čl.6. PRAVILNIKA O RADU HAVC-a, jer je PRODUCENTIMA KOJI SU PREKRŠILI UGOVORNE OBAVEZE ZABRANJENO SUDJELOVATI NA JAVNIM POZIVIMA HAVC-a što je više puta javno izjavilo vodstvo HAVC-a pokušavajući obmanuti javnost “da nisu znali..i da su prevareni” vezano uz koprodukciju „Nukleus filma“ za antihrvatski pamflet „15 minuta – masakar u Dvoru“.. Iz ovoga je sasvim jasno da nije vodstvo HAVC-a prevareno, nego da pokušava na osobito drzak način PREVARITI SVE NAS!

Izvješćujemo javnost kako smo u petak 14.10.2016. PODNIJELI NOVU KAZNENU PRIJAVU PROTIV RAVNATELJA I UO HAVCa I SVIH ODGOVORNIH!

Ovdje se više ne radi “samo” o “recidivistima” u kriminalu i “samo” o organiziranom kriminalu. Radi se o drskoj provokaciji interesne klike koja nam se svima smije u lice i pljuje na sve vredmote za koje smo se borili i dali svoje zdravlje i živote.

Ovaj zadnji slučaj kriminala, više je nego dovoljan razlog da svi umiješani u kriminal i prikrivanje kriminala u HAVC-u odmah odu i budu procesuirani od strane nadležnih tijela!

Sve ovo događa se pod pokroviteljstvom UO HAVC-a koji je zadnjih dana pokušao lažima obmanjivati javnost kako se u HAVC-u ne krše Zakoni i kako su nalazi upravnog nadzora nad zakonitošću rada pozitivni. Istina je naravno savim suprotna. A sve je to UO HAVC-a radio jer njegovi članovi, suprotno Zakonu, od HAVC-a primaju preko svojih udruga, tvrtki, članova najbliže obitelji MILIJUNE KUNA! Javnosti dostavljamo OTVORENO PISMO koje smo poslali mandataru Vlade g. Plenkoviću, Predsjedniku Hrvatskog sabora g. Petrovu i svim saborskim zastupnicima, uz priložene dokumente i izvatke iz nalaza upravnog nadzora koji dokazuju više od stotinu teških kršenja Zakona, Pravilnika, Statuta.

Sva dokumentacija više nego jasno demantira javne istupe članice UO HAVC-a Nine Obuljen i cijelog vodstva HAVC-a. Oni prijete tužbama djelatnicima HAVC-a, DORH-a, Ministarstva kulture i financija, PNUSKOK-a i USKOK-a zato jer su nama i javnosti navodno dostavili nalaze nadzora i revizija, dokumentirane dokaze o kriminalu i kršenju Zakona u HAVC-u! Stotine njih! Nama i njima prijete, jer smo razotkrili njihov kriminal!

Danas smo uputili novo otvoreno pismo gospođi Nini Obuljen potaknuti njenim istupima u kojima je pokušala, bez ijednog argumenta, braniti najteža kršenja zakona u HAVC-u, tvrdeći nesitinito da ih nema.

U međuvremenu su na njihovu veliku žalost, u javnost izašli dokumenti koji jasno dokazuju stotine(!!!) slučajeva kršenja zakona u HAVC-u i protuzakonitog izvlačenja javnog novca u privatne džepove.

UO HAVC-a i ravnatelj HAVC-a nisu demantirali ništa – jer ne mogu demantirati pisane dokaze i nalaze nadzora koje smo mi proslijedili dalje na postupanje nadležnim državnim institucijama za progon kriminala.

No, kako je to moguće, da u državi Hrvatskoj, neko tako prozirno i drsko laže cijeloj javnosti?

Što na ovaj zadnji kriminal kažu gospođa Nina Obuljen i članovi UO HAVC-a?

Mi smo izbrojali, u sada javno dostupnim nalazima upravnog nadzora i revizije, više stotina najtežih kršenja Zakona od kojih su u našem otvorenom pismu državnom vrhu navedena samo neka, jer bi za sva trebalo objaviti “SABRANA NEDJELA U HAVC-u”.

Mi ćemo ovaj odvratni slučaj istjerati do kraja. Pozivamo nadležne institucije da ODMAH RAZRIJEŠI CIJELO VODSTVO HAVC-a. U tome imamo najširu podršku hrvatske javnosti, hrvatskih branitelja i više desetaka saborskih zastupnika. Jer, ravnatelj i UO HAVC-a očito ne znaju da mogu varati neke ljude neko vrijeme – ali ne mogu sve ljude cijelo vrijeme! Od novog državnog vodstva očekujemo hitno postupanje! – stoji u priopćenju Koordinacija udruga branitelja i stradalnika Domovinskog rata koje potpisuje Zorica Gregurić.

Izvor

Odgovori

Skip to content