Obrazovni sustav je postao meta i ultimativni cilj neoliberalnih fašista

Krešimir Miletić, predsjednik Udruge za promicanje obiteljskih vrijednosti – Blaženi Alojzije Stepinac, na svojem je Facebook profilu komentirao prosvjede nekolicine studenata na FFZG-u. Njegov status prenosimo u cijelosti:

“Kad branitelji organiziraju prosvjed ispred ministarstva, onda su to za lijevo-liberalno-fašističke medije smrdljivi, primitivni, neuredni šatoraši koji su uzurpirali institucije Republike Hrvatske i žele smijeniti tamo neku ikonu ljubavi, mira i tolerancije Bojana Glavaševića i Predraga Matića.

Kad na FFZG grupa studenata (?) organizira prosvjed, onda to nije uzurpiranje institucije Sveučilišta ili fakulteta, ili nedajbože institucija RH, nego je to skup progresivnih, divnih, neodoljivih, tankoćutnih i nadasve iznadprosječno inteligentnih, vrijednih i marljivih studenata koji su, eto, bili primorani spontano se organizirati kako bi srušili jednog povampirenog ustašu i klerikalca s mjesta dekana fakulteta.

Moja generacija je također studirala i – onako usput – ginula i branila Hrvatsku od političkih ideologa današnjih ‘progresivnih’ crkvomrzaca i mrzimsveštoimakatoličkipredznak-pjenoustaca.

I nikad nikome nije palo na pamet da na fakultetu radi bilo što drugo, osim da studira i polaže ispite.

Ne znam tko je jadniji, onaj koji popuši naivno ovu ljevičarsku lulicu, ili onaj koji još nije shvatio da je obrazovni sustav postao meta i ultimativni cilj neoliberalnih fašista.

Učite se od neoliberalnih fašista koji je ‘resor’ najvažniji u jednoj državi. Nije to zapošljavanje i trla-baba-lanarenje o gospodarskom rastu, već je glavna meta generacija koja dolazi i generacije koje dolaze iza njih. Ovu generaciju kojoj pripadamo očito moraju preskočiti, jer im je srušila memorandum SANU i skuhala referendum o braku, a istraživanja pokazuju da su ovi mladi unatoč prekomjernom granatiranju neoliberalnih fašista – većinom ‘konzervativni’.

A indoktrinacija i usađivanje ideologije kroz odgoj i obrazovanje je tek preslika janjičarenja kroz koje se djecu okretalo protiv vlastitog naroda. Nekad marksizam, obrana i zaštita, ‘miner griješi samo jednom’ filmovi i zatupljivanje Titovim praznicima, štafetama. Danas plenumi. Pa pobogu, zar vam je stvarno ponestalo inspiracije?

Zato juriš drugovi na fakultetska vijeća, na dekane, na škole, vrtiće i sve što još diše hrvatski! Iziđite iz rupa! No, ne pada snijeg da prekrije brijeg, nego da se bolje vide tragovi.”

Kad branitelji organiziraju prosvjed ispred ministarstva, onda su to za lijevo-liberalno-fašističke medije smrdljivi,…

Gepostet von Krešimir Miletić am Donnerstag, 29. September 2016

Odgovori

Skip to content