RADNIČKA FRONTA IDE NA MOLITELJE: Molitelji su im postali trn u oku!

Molitva za nerođene smeta mnogima u našoj državi, zapravo kroz cijelo ovo vrijeme trajanja akcije “40 dana za život” mediji su više izvještavali o onima koji im se protive nego o samom hvalevrijednom poduhvatu inicijative “40 dana za život”.

U skladu s tim napadima i Radnička fronta za 12 je sati najavila akciju, točnije kontraprosvjed moliteljima ispred KBC Sestara milosrdnica u zagrebačkoj Vinogradskoj ulici.

Aktivisti Radničke fronte tamo se u podne okupljaju kako bi prosvjedovali protiv molitelja koji već tjednima neumorno mole za život.

“U toku je klerikalnofundamentalistička akcija „40 dana za život“, tj. „molitvena okupljanja“ pred bolnicama u svrhu sustavnog provođenja terora i pritiska nad ženama, ženskim pravima, a smatramo to i grubim zadiranjem “molilaca” u pravo pacijentica na mir i privatnost.

Izuzetno je problematično što su neke uprave javno-zdravstvenih ustanova, npr. u KBC “Sestre milosrdnice” (Vinogradska) u Zagrebu ili u pulskoj Općoj bolnici, dozvolile “molitvena okupljanja” unutar prostora bolnica” ili tik pred ulazom, pa pacijenti ili posjetioci praktički moraju prolaziti kroz “špalir” “molilaca”.

“Moliocima” nije stalo ni do žena ni do života fetusa. Da jest, borili bi se za veća radnička prava žena, za bolju socijalnu državu, za veći dječji doplatak, za više vrtića (kojih niti ima dovoljno, niti su dovoljno financirani – toliko da nemaju ni za hranu), za veću pomoć samohranim majkama i siromašnim obiteljima i za bolje obrazovanje, zdravstvenu skrb i sprečavanje nasilja protiv žena.

Za to novca nikad nema, dok istodobno crkvene “dostojanstvenici” žive u dvorima od oniksa, voze skupocjena vozila i zdušno surađuju s političkim strukturama koje su državu opljačkale i osiromašile.

Cilj hajke na pobačaj kontrola nad ženama, a time i kontrola nad ljudskim umovima, a sve da bi se zadržale već postojeće privilegije i bogatstva klerikalnih struktura”, stoji u priopćenju Radničke fronte kojim pozivaju na prosvjed.

Radnička fronta očito vidi samo što želi vidjeti.

Autor: Dnevno.hr

Odgovori

Skip to content