ŽELJKO KARDUM: Veliki dio saborskih zastupnika nije uopće svjestan situacije u kojoj se Hrvatska nalazi

Ekonomist Željko Kardum smatra kako pregovori o koaliciji ali i rasprava u Hrvatskom saboru pokazuje da ekonomija ponovo nije prioritet političara te da većina političara uopće ne razumije situaciju u kojoj se Hrvatska nalazi.

-Svima su puna usta reformi jer je to općenita imenica koja ništa ne govori – izjavio je Kardum gostujući Studiju 4 HTV-a.

Ustvrdio je da je Andrej Plenković sjajno odradio posao kao diplomat – pomirio je vrlo profesionalno sve strane, ali iz tih ustupaka iščitava kako naglih i radikalnih promjena u gospodarstvu ipak neće biti.

-Trojac Zdravko Marić, Martina Dalić i Tomislav Ćorić doista razumiju gospodarske probleme no to samo po sebi ne govori ništa. Pitanje je koliko i na koji način će oni moći djelovati, s obzirom na odnos političkih snaga u Saboru. Velika većina saborskih zastupnika ne razumije ništa osim ekonomskih floskula, dio ih je povodljiv za samozvanim ekonomskim prorocima, a veliki dio uopće nije svjestan stanja u kojem se Hrvatska nalazi – upozorava Kardum.

Ističe da je u situaciji u kojoj je hrvatska javnost raspravljala ” je li ministrica kulture veći HDZ-ovac od nekog drugog strani investitori su rizičnost hrvatskog duga podigli na 226 ‘basis pointa'”.

-Možete li vjerovati da investitori manju premiju rizika od Hrvatske očekuju čak i na obveznice Srbije?! Od nas je gora jedino Rusija, ali ona je pod sankcijama i u ratu u Siriji i Turska nakon pokušaja vojnog udara – upozorava Kardum te ističe da Hrvatska ima manji proračun od Milana.

Izvor

Odgovori

Skip to content