Dogovor Plenkovića i Pupovca: Evo koliko mjesta u Vladi ide SDSS-u

Premijer Andrej Plenković je, prema pisanju Jutarnjeg lista, s vodstvom SDSS-a postigao politički dogovor o ulasku predstavnika srpske manjine u Vladu RH. Mjesta su rezervirana u MUP-u, pravosuđu, kulturi i obrazovanju.

Uz četiri mjesta, sporazum uključuje i početak intenzivnijeg zapošljavanja Srba u javnim poduzećima i državnim agencijama koje se bave problematikom prognanika.

Na pregovorima su sudjelovali Milorad Pupovac i Boris Milošević, bivši pomoćnik ministra uprave Arsena Bauka. Nova imenovanja trebala bi uslijediti unutar tri tjedna, prenosi Jutarnji list.

Podsjećamo, u Vladi Tihomira Oreškovića nije bilo srpskih predstavnika. Plenković sada može računati na podršku SDSS-ovih zastupnika, ali i administracije EU.

Ovime bi se tako trebala završiti svađa između SDSS-a i Vlade Andreja Plenkovića, koju je Milorad Pupovac optužio za diskriminaciju prema Srbima.

Ipak, ova je brojka dvostruko manja od one koja se ranije spominjala. Podsjetimo, govorilo se o čak osam dužnosničkih pozicija rezerviranih za SDSS. Na mjestu pomoćnika u Ministarstvu kulture spominjao se primjerice Čedomir Višnjić.

Izvor: direktno.hr

 

1 comment

  1. Vladimir Kombol

    Ali ti dogovoreni Srbi moraju biti Srbi koji se u Domovinskom ratu borahu za Hrvatsku, a i inače drže da im je Hrvatska domovina s prebivalištem koje je na njezinu ozemlju. Dakle u obzir bi došli Srbi iz Srbske pravedne stranke Nenada Vlahovića čiji sinovi se borahu u postrojbama hrvatske vojske. Osim toga znamo da je Pupovac umiešan u ubojstvo Ivana Šretera. Osobito je dvojbena prometna nesreća u kojoj je g. Vlahović zamalo izgubio život. G. Plenkoviću, barem biste Vi morali biti domoljub jer se javno očitovaste kršćaninom. Ako pak niste, ne ću dalje, ali zna se što ste onda.

Odgovori

Skip to content