NOVI NAPADI NA MARKA PERKOVIĆA THOMPSONA

Izvor slike: Dražen Prša

Njemački tjednik Kontext:Wochenzeitung u svom se internetskom izdanju u negativnom kontekstu osvrće na koncerte hrvatskog pjevača Marka Perkovića Thompsona u Filderstadtu (9. i 10. prosinca).

Novinar Krsto Lazarević piše kako se tijekom Thompsonovih koncerata ističu ‘fašistički simboli’ te kako se u Thompsonovim pjesmama pjeva o ‘koljačima iz dva koncentracijska logora’. Navodi kako je Thompson u prošlosti pjevao pjesmu ‘Jasenovac i Gradiška Stara’, a kako njegova najpoznatija pjesma ‘Bojna Čavoglave’, počinje ‘hrvatsko-fašističkim’ pozdravom ‘za dom spremni’. Naslov pjesme ‘ljutu travu na ljutu ranu’, piše tjednik, citat je koji se pripisuje ustaškom poglavniku Anti Paveliću.

Kontext piše kako je Thompson ‘zakleti neprijatelj Srba’ te kako u Hrvatskoj ‘nema kontroverznijeg umjetnika’. Kontaktirali su i organizatore koncerta. Maria Marić iz organizacije kazala im je kako je jasno rečeno da ‘desničarski simboli nisu poželjni na koncertu’. Vlado Špehar rekao je da se u klubu organiziraju i večeri za druge nacije, Grke, Turke i Ruse i da ga ne zanima politika.

Navodi se kako su Thompsonovi koncerti u prošlosti otkazivani u Njemačkoj i Švicarskoj, piše Croexpress.

Odgovori

Skip to content