OVO SU TRI KLJUČNA RAZLOGA ZBOG KOJIH EUROPA PROPADA

Foto: Zagrebačka nadbiskupija

U jednom intervjuu koji je nedavno dao za talijanske novine kardinal Robert Sarah, pročelnik Kongregacije za bogoštovlje i sakramentalnu stegu, rekao je sljedeće riječi o Zapadu koje bi nas svakako trebale navesti na promišljanje:

„Najveću brigu izaziva to što je Europa izgubila smisao svojega podrijetla.

Izgubila je svoje korijene. A stablo koje nema korijenje, umire. Bojim se da Zapad umire. Ima mnoštvo naznaka. Urušavanje nataliteta, primjerice. A potom, preplavljuju vas druge kulture, drugi narodi koji će vas nadmašiti po broju i posvema izmijeniti vašu kulturu, vaša uvjerenja, vaše vrijednosti. Postoji također, kako se i vidi, ova (vaša) bojazan za koju vrijede samo tehnologija i samo novac. Ne postoji više nikakva druga vrijednost“.

Ova izjava može se sažeti u tri točke koje, po kardinalu Sarahu, jasno indiciraju put Europe prema katastrofi:

– Demografsko urušavanje

– Preplavljanje Europe drugim kulturama i drugim narodima

– Boga je zamijenio bog materijalizma i novca

Treba istaći da je Robert Sarah jedan od najomiljenijih crkvenih prelata u svijetu, te da dolazi iz Afrike gdje katolicizam i kršćanstvo proživljava renesansu i apostolat koji još nije viđen od prvih dana crkve.

Izvor: narod.hr/www.corrispondenzaromana.it

1 comment

  1. Marijan Glamočak

    Kardinal Robert Sarah prepoznaje propast Europe koja je u korjenu slomljena nemoralom, new-age-om I seobom naroda. Sela su nam opustjela, u gradovima gdje još ima mladih vidi se ponajčešće dim trave, lelujanje u besciljnost te noćno lebdenje između droge, seksa I alkohola. Malo je, vrlo malo zdravih mladića I djevojaka. Mi propadamo – nepovratno. Bake I djedovi te nove generacije svoje djece imaju psiće, mačiće, zmijiće I druge “drage kućne ljubimce” njegujući svoje bolesne navike … Muslimani imaju po PETERO djece u prosjeku u svojim obiteljima. ONi vole život I raduju se djeci, unucima, praunucima, – te su brojčano osvojili KOSOVO, osvojit će I Njemačku, Francusku, Italiju, a I u Hrvatsku. Realno je predvidjeti MINARET u VATIKANU.

Odgovori

Skip to content