BUJANEC KOMENTIRAO ODLAZAK MARKA JURIČA: ‘Ovoga puta nisam osjetio potrebu da ga podržim’?!

TV voditelj Velimir Bujanec gostovao je u emisiji ZOOM na Z1 pri čemu je dao ocjenu političke godine iza nas.

U emisiju su se telefonski javljali i gledatelji, a jedan od njih je pitao što je s Markom Juričem.

“Meni je žao što se to dogodilo. Ljudi znaju da kada je Z1 ostala bez koncesije da smo svi zajedno stali iza gospodina Juriča, da je više od 10 tisuća Zagrepčana izašlo na ulice. Što se tiče pozdrava ‘Za dom spremni’, svi koji gledaju moje emisije znaju da se borim za opravdavanje, kad već moram, tog pozdrava kao što bih se borio za hrvatsku kunu ili zastavu s početnim bijelim grbom. Međutim, pozdrav ‘Za dom spremni’ pod kojim su poginuli mnogi HOS-ovci, 11 njih i u Jasenovcu, za njega se može boriti na pametan način i na manje pametan, provokativan način. Mislim da je kolega Marko Jurič u konkretnoj emisiji trebao dovesti gosta i prepustiti gostu da to izgovori. Ja ga ne osuđujem, ali mislim da nije dobronamjerno kada u eter to izgovoriš i ugroziš i moju emisiju i emisije mojih kolega. Svaka televizija ima pravila igra, on ima vanjsku produkciju, kao i ja, i neka pravila se moraju poštovati. On nije dobio otkaz, nego mu je ugovor istekao krajem godine, išla je jedna emisija, nema to veze s tim pozdravom. Ovog puta nisam osjetio potrebu da ga podržim, neka sam odluči što će i kako će, pa neka se javi. Prkačin kaže da postoji pametan i glup način. Uvijek biram, ako želim da taj pozdrav opstane, pametan način”, rekao je Bujanec.

Kratka ocjena godine?

“Mislim da je to bila turbulentna politička godina. Kada sve na kraju zbrojim, bez obzira na one koji su više ili manje zadovoljni, riješili smo se Zorana Milanovića, njegovog zloglasnog ministra kako ga ja zovem Ostoje Rankovića, izgubio je i u SDP-u, pobijedio je Bernardić, to je kretanje te stranke u nekakvom hrvatskom socijaldemokratskom smjeru. Dobili smo i novu Vladu, ipak smo dobili neku vrstu stabilnosti. Nekima smeta da u njoj nema ministara koji su u prošloj Vladi bili najpopularniji. Ipak, poslije Milanovića se lakše diše i to je nakraća ocjena političke godine koja je iza nas”, rekao je Bujanec.

Kako komentira fenomen Milana Bandića? Čovjek kojega se snažno voli i ne voli?

“U svakom slučaju izaziva emocije i kod onih koji ga vole i koji ga ne vole. Zahvalan je novinarski, u smislu komunikacije besprijekoran u Zagrebu. Dok bude htio, nema nikakve ozbiljne konkurencije”.

Puštene su ‘najbolje’ izjave Zorana Milanovića u ovoj godini.

“Prije godinu-dvije bi se naši gledatelji silno uzrujali da smo im kvarili blagdane ovim izjavama, a mislim da smo sada guštali. Zoki pa-pa. Hoće li se vratiti? To je kao da me pitate vjerujem li u Djeda Mraza. Tajne snimke s braniteljima imao sam ja, možemo sada slobodno reći, dečki su ih meni dali. Namjerno ih nismo pustili, namjerno smo to pustili Jutarnjem listu. Kad su oni pustili, u ljevičarskom mediju, imalo je veću snagu. To su moji prijatelji snimili. Što se tiče Srbije, možete me napasti, ali više poštujem i cijenim pročetničkog orijentiranog Aleksandra Vučića nego projugoslavenskog Zorana Milanovića. To je luđak koji je Angeli Merkel govorio o svojim djedovima po bosanskim brdima. To mi je dr. Kovač govorio. Imamo više problema s Grbinom, Stazićem, Pupovcem i drugima koji bi provodili svoju politiku po Hrvatskoj”, rekao je Bujanec.

Komentirao je i Tomislava Karamarka.

“Jučer sam dobio obećanje da će doći brzo u Bujicu. Bit će to veliki intervju nakon dugo vremena. Imat će što reći sada nakon arbitraže”, kazao je Bujanec.

Izvor: direktno.hr

8 comments

  1. I bolje da ga s takvom reputacijom ne "pomažeš"

    Misliš da smo toliko zaboravljivi?!
    Z1 je zabranjeno emitiranje na 3 dana u vrijeme
    milanovićeve KUKURIKU.rac vlade,
    pa si tad u prosvjed išao po partijskoj,
    kradezeovskoj zapovijedi.
    Sad je direktiva da se Marku ne daje podrška.
    Novinar koji nije beskičmenjak i kradezeovski du.pe.li.zac
    i ne treba podršku nekakvih sitnih dilera.
    Samo bi ga kompromitirali.

  2. PETAR

    Po logici stvari i po tekstu Zajčeva opera “Nikola Šubić Zrinski” u cijelosti temelji se na pozdravu ZDS osi prve slike i predposljednje u kojoj umire Sulejman Veličanstveni. Prema tome možemo očekivat da se tekst temeljito revidira “Za domovinu u Za otadžbinu. A najjednostavnije u bunker snjom. Orbi et urbi.

  3. Slavko

    Velimir gdje ti vidis da se sada lakše diše. Agresija anti Hrvata i Hrvatske je veća nego ikada.

  4. Silvio de Lubits

    Naš stari Hrvatski pozdrav ZA DOM SPREMNI je zadnja crta obrane,koju bez gubitka ČAST i. DOSTOJANSTVA kao narod ne možemo napustiti.Neće nam par dotepeneca crvenih fašista i sdp-ovaca krojiti pravdu.BOG I HRVATI. .,.Mislim da moramo podržati Marka Jurića . ,ZA DOM SPREMNI

  5. Brankec Branko Strabić

    Bujanec.Zar i tebe smeta ZA DOM SPREMNI.Pa dali si gledao Markov Trg.Zbog čega je to Marko rekao?Pa zar neznaš kako su prošli ti mladići HOS-a.Iz maskrilani.I ta ploča gdje piše za dom spremni.Ima težinu.Marko je rekao samo istinu.Ako Smrt Fašizmu pozdrav je u redu i nitko ne odgovara.ZA DOM SPREMNI je naš’ pozdrav.I ti bi Bujicu morao s tim pozdravom počet….

  6. Ivan Cubela

    Velimire, neznam jeli ovo fer prema Marku, pa valjda i Marko ima pravo na svoje mišljenje.
    Bolje znaš nego ja, šta drugi govore i kako sve vrijedaju, pa nikom ništa. Dakle dobro poznata dvostruka mjerija. Lijep pozdrav ZDS

    1. Ivan biondić

      “Klerikalizam ili klerikalstvo je politička i kulturna koncepcija koja se zalaže za snažan utjecaj crkve odnosno klera na državni, politički, kulturni i privatni život.
      S obzirom da u protestantskim crkvama (osim anglikanske) načelno ne postoji kler, a pravoslavne crkve rijetko ulaze u sukob sa političkim vlastima, pojam klerikalizam vezan je gotovo isključivo uz katolicizam.”
      (hr.m.wikipedia.org/wiki/)

      PADAJU LI MASKE?

      1. Nakon PUPOVCEVA pravoslavnog, očekivano (?) dočekasmo DEDICEVSKI
      katolički klerikalizam (v. moto).

      2. S tim u svezi – slobodi mišljenja usprkos – Projekt VELEBIT urbi et orbi se legitimira kao smišljena provokacija ili korisna idiotarija. Tertium non datur!

      3. U svakom slučaju:
      navrćanje prljave vode na mlin
      (o)pozicijske koruptivno-klijentisticke nomenklature.
      No pasaran!

      STOP PARTITOKRACIJI – SLOBODA HRVATSKOJ NACIJI!

      http://www.hazud.ch/…/ivan-biondic-velebitsko-vukovarski...
      http://www.hazud.hr/pupovac-pred-sveucilisnim-tribunalom/
      http://www.peticija24.com/zauzdajmo_zloinca_za_pisaim_stolom
      http://www.peticija24.com/vukovarski_apel-naprama_iz_tuepiimo

Odgovori

Skip to content