ČAROBNI ADVENT – ZAGREB OPET NAJBOLJI U EUROPI! Ljepši od Beča, Londona, Manchestera i još 50 gradova

FOTO: Sandra Simunovic / HANZA MEDIA

Nakon što je prošle godine prvi put pobijedio u izboru za najbolju europsku božićnu destinaciju, Zagreb je ove zime dokazao da može još bolje, ljepše, zabavnije i čarobnije. Za najbolji advent u Europi ove su godine nominirana bila čak 54 grada, a na službenoj internetskoj stranici Best places to Visit in Europe – Europe’s Best Destinations glasovalo se od 2. do 12. prosinca.

Svoj glas dalo je više od 188 tisuća ljudi iz čak 124 zemlje svijeta. Glasači su prvi put ove godine mogli birati tri grada. U toj jakoj konkurenciji Zagreb je bio uvjerljivo najbolji – osvojio je 33 tisuće i 607 glasova. Drugi je francuski Strasbourg s 19.242 glasa, a i treći su Francuzi – grad Colmar dobio je 13.394 glasa. Beč je peti, Prag osmi, Budimpešta deveta, Manchester dvadeseti. London uopće nije ušao u TOP 20…

Koliko je Zagreb očarao cijeli svijet, govore i sljedeći podaci: hrvatska metropola dobila je više glasova od drugo i trećeplasirani zajedno. Po prvi put ove godine stigli su i glasovi sa Jamajke – od troje glasača jedan je izabrao Zagreb. Jedan glas stigao je i sa Antarktike – naravno, za Zagreb, donosi Jutarnji list.

advent-u-zagrebu

Odgovori

Skip to content