Direktor u HEP-u tražio da zaposle rođaka iako je po zakonu branitelj imao prednost

Večernji list donosi da redakcija posjeduje audiosnimku koja je s prijavom o namještanju posla u HEP-Toplinarstvu došla na adresu saborskog Odbora za veterane.

Večernji list u posjedu je audiosnimke koja je s prijavom o namještanju posla u HEP-Toplinarstvu došla na adresu saborskog Odbora za veterane jer su u HEP-u posao htjeli namjestiti nećaku predsjednika uprave Perice Jukića, a na štetu nezaposlenog hrvatskog branitelja Vedrana Ciglara koji prema zakonu kao branitelj ima prednost pri zapošljavanju. Tako u prijavi tvrdi Mario Marjanović, direktor Pogona posebne toplane, koji je snimio razgovor s Ivicom Martinekom, direktorom HEP-Toplinarstva (svojim nadređenim), a na snimci se jasno čuje kako Martinek govori da ta osoba mora biti zaposlena na radno mjesto električara u Pogonu posebne toplane jer je nećak (podaci poznati redakciji) predsjednika uprave Jukića. Identitet nećaka Perice Jukića ne objavljujemo jer nije javna osoba i zato što tijekom današnjeg dana nismo uspjeli stupiti s njim u vezu.

Marjanović pak kaže da ni pod cijenu otkaza, a ne samo smjene kojom mu je Martinek suptilno zaprijetio, to ne može učiniti. Marjanović je kao direktor Pogona posebne toplane ujedno i član komisije za odabir kandidata na radno mjesto električara, a danas nam je rekao kako je razgovor s Martinekom odlučio snimiti jer je bio izložen pritiscima da mulja i zaposli nećaka predsjednika uprave, a u tome nije htio sudjelovati. Marjanović kaže da nije član nijedne stranke.

Cijeli članak možete pročitati ovdje.

Odgovori

Skip to content