KONAČNO KRAJ: Ministarstvo državne imovine danas pokreće proces Mesićeve deložacije

Izvor slike: fah

Bivši predsjednik RH Stjepan Mesić uskoro iseljava iz svog ureda. Naime, Ministarstvo državne imovine danas započinje proces iseljavanja.

Podsjetimo, Ustavni sud odbio je njegov prigovor zbog retroaktivnog primjenjivanja zakona u vezi s njegovim korištenjem Ureda bivšeg predsjednika. Mesić je u priopćenju kazao da to pokazuje koliko je Hrvatska udaljena od toga da bude pravna država i po tko zna koji put ponovio svoju mantru o fašizaciji društva.

Sud smatra da “institucija predsjednika RH po prestanku obnašanja dužnosti” nije ustavna kategorija te je zakonodavcu prepuštena odluka o tome hoće li i kako eventualno urediti prava bivših predsjednika”.

Deložiranom Mesiću u pomoć je uskočio Savez antifašističkih boraca, koji mu je ponudio korištenje njihovh prostora.

Izvor: ovdje

3 comments

  1. vadlja branko dipl ing građ

    Svojedobno je Mesić izjavio da mu je za kupnju nekretnine, jedan prijatelj posudio novac.Dakle Mesić ima kuda se iseliti. U krajnjem slučaju, njegova kćerka, prema svojedobnom pisanju u tisku,ima u jednoj austrijskoj banci preko 10 mil eura, pa će se vjerojatno ipak sažaliti na svog tatu, da mu osigura smještaj Time bi ujedno odteretila siromašne SABOVCE, da mu ne moraju u svojim skromnim prostorijama, dati nužni smještaj.

Odgovori

Skip to content