MISIJA U AFGANISTANU: Stanje u Jugoistočnoj Europi se pogoršava i naši momci potrebni su tu

U emisiji HRT-a Global analitičar i glavni urednik specijaliziranog portala Geopolitika.news Zoran Meter progovorio je o hrvatskim vojnim snagama u Afganistanu te izrazio svoje mišljenje kako je vrijeme “da se dečki vrate kući”, donosi portal Dnevno.hr.

“Hrvatska je napravila dobar potez šaljući naše vojnike u misiju u Afganistan. Time je pokazala principjelnost i odanost NATO-u. No, postoje dva razloga zbog kojeg bi Hrvatska trebala ozbiljno razmisliti o povratku dečkiju. Prvi je upravo taj, odanost smo već pokazali, a drugi je sigurnosno stanje u Jugoistočnoj Europi koje se iz dana u dan pogoršava”, naglasio je Meter.

Dodao je i kako će ostale zemlje svoje vojne snage teško povući iz Afganistana jer je ta zemlja geostrateški važna.

Meter je kazao i kako će novi predsjednik SAD-a imati puno posla s “mirenjem” SAD-a s Pakistanom kojeg se Obamina administracija na neki način odrekla. Povijesni saveznici, Islamabad i Washington su pogoršali veze zadnjih godina zbog američkih optužbi da je Pakistan utočište islamističkim militantima. Prvi potez Trumpa kao predsjednika bio je nuđenje pomoći premijeru Navazu Šarifu, donosi Dnevno.hr.

Odgovori

Skip to content