Olujić o kazni za prekrivanje HOS-ove ploče: To je agresivna akcija s jednim ciljem!

“Radi se o prekršaju protiv mira i reda koji se treba prvo prijaviti policiji pa policija prijavu prosljeđuje sucu za prekršaje. Predviđene su velike novčane kazne za taj prekršaj, ali i zatvorske”, rekao je u razgovoru za Direktno.hr bivši glavni državni odvjetnik Željko Olujić komentirajući prekrivanje HOS-ove ploče u Jasenovcu palim HOS-ovim dragovoljcima od strane Inicijative mladih za ljudska prava – Hrvatska.

“Riječ je o nedopustivoj i agresivnoj akciji Inicijative mladih za ljudska prava – Hrvatska. Ono što je evidentno da se želi dodatno polučiti podjela hrvatskoga društva. Kako god okrenete ‘Za dom spremni’ stari je hrvatski pozdrav koji ni u kojem slučaju ne može izazivati reperkusije u javnosti. Naime, netko i mora dokazati da je tim pozdravom i spomenikom povrijeđen te da ima posljedice koje nisu u skladu sa zakonom”, objasnio je Olujić.

Kako je dodao. taj se pozdrav uistinu i koristio u Nezavisnoj državi Hrvatskoj, ali danas to ne možemo izmijeniti.

“Mislim da se to svodi sve na jačanje tenzija u hrvatskom narodu, a to ne vodi ničemu dobromu”, ustvrdio je Olujić.

Iz toga razloga Željko Olujić je pozdravio inicijativu premijera Andreja Plenkovića da osnuje povjerenstvo o HOS-ovoj ploči kako bi se konačno zauzeo stav i prekinule ove tenzije i podjele u hrvatskom društvu, donosi direktno.hr.

 

1 comment

  1. A himna ?!

    A himnu su zaboravili?!
    Uz grb sa 13 bijelih polja i pozdrav, te naravno, kunu,
    u NDH je svirana i himna.
    Znači, i ona je Ustaška !!!

Odgovori

Skip to content