Petrov o arbitraži s MOL-om: opet napao Karamarka!

Voditelj RTL Direkta Zoran Šprajc proglasio je u četvrtak predsjednika Sabora i čelnika Mosta Božu Petrova osobom godine. Dodijelivši mu tu ‘titulu’, Šprajc je s Petrovom porazgovarao o godini iza nas, arbitraži INA-MOL i ‘populističkom Mostu’.

Vi mislite da ste zaslužili ovo sve?

Ovo ne doživljavam kao nagradu, nego odgovornost, a i teret. Budućnost će pokazati jesu li nam građani s razlogom dali povjerenje.

Vi ste osoba godine, to ne znači i pozitivac godine. Otišli su Karamarko i Milanović, je li to bila ideja?

Ne, nego učiniti politiku boljom. To je bila naša ideja. To nije godilo mom egu, to je bio zaista iskren pokušaj da se napravi kvalitetan konsenzus.

Tomislav Karamarko bio je u pravu oko toga da Hrvatska ne stoji dobro po pitanju arbitraže.

Iskreno me interesira zašto nitko nije postavio pitanje tko je brifirao Karamarka. Koliko znam nije ni odvjetnički tim ni institucije RH. Da se poslušao taj savjet – Ina bi danas bila u potpunosti u MOL-ovim rukama. Po meni, u ozbiljnoj državi nećete istupiti i reći javno da loše stojite u arbitražnom sporu. 

Premijer Plenković je na Badnjak objavio ovu odluku, jeste li bili upućeni u to?

Razgovarao sam s njim na Badnjak, a otkad smo formirali Vladu razgovarali smo i o toj opciji. Molio bih da javnost pričeka dok se ne razradi plan, a onda ćemo objaviti detalje. Smatram da je u onom trenutku kad je donesena ovakva odluka Arbitražnog suda bilo potrebno izaći u javnost.

Jeftino prodaj, skupo kupi?

Ne bih se složio. Sama arbitraža nije bila potrebna. Trgovački sud u Zagrebu mogao je raspravljati o ovom pitanju. Nismo iskoristili sve elemente.

Zašto Hrvatska sad mora otkupiti dionice?

Bilo bi dobro da imamo strateškog partnera, a odluka ranije je bila suluda, da uzmemo susjeda i konkurenta. Postoji nekoliko opcija, razradit ćemo ih.

Postoji li procjena koliko će to RH koštati?

Izaći ćemo s tim uskoro u javnost. Treba nam mir. Usporedit ću to s vremenom pregovora o formiranju Vlade, neophodan je mir.

Most optužuju da širi jeftini populizam?

Ptice na grani znaju da želimo i radimo na reformi lokalne samouprave. Isto tako Plan gospodarenja otpadom. Zamislite samo koji su interesi u pitanju. Na tome se radi, ali sporije ide. Neka nam građani daju 76 ruku u Saboru pa će ići brže. Napravili smo ono što Živi zid primjerice nije napravio – preuzeli smo odgovornost. Samo na takav način možete nešto promijeniti. Centimetar po centimetar gurati naprijed. Borimo se za sve građane. Uspjeli smo izboriti se da cijena električne energije ne raste, to u oporbi ne bi mogli. Držimo se onoga što smo obećali.

2017. pred vratima, a država kao pijani milijarder?

Ne bih se složio s takvom ocjenom. Gospodarski rast postoji. Napadali su nas kad smo išli sa štednjom, a sad kad imamo gospodarski rast – opet nije dobro. Ne bih volio da se širi crna slika o hrvatskom gospodarstvu, zaključio je Božo Petrov.

Izvor: direktno.hr

2 comments

  1. Ivan Cubela

    Čini mi se da ovaj Petrov moze ruku pod ruku sa Viktorom Novakom, kako stvari stoje , obojica sluze istom poslodavcu, samo sa jednom razlikom Viktor Novak u prošlom vremenu a Bozo Petrov u sadašnjem vremenu.

  2. Zdravko Lozar

    ÔVAJ INTREVJU SA PETROVOM JE JE SAM PO SEBI POTPUNI PROMASAJ I SKRETANJE POZORNOSTI SA PRAVIH PITANJA KOJE JE TREBALO POSTAVITI U SVEZI SA PLJACKOM INE KOJU JE GOSPODIN NIKOLA KOVACEVIC,INACE POZNAVALAC GENEZE LOPOVLUKA U INI NEDAVNO KOD OZANE BASIC ISCRPNO OBRAZLOZIO I NAVEO KRIVCE I KRIMINALCE KOJI SJEDE U VLADI .UMJESTO DA SE KRIVCI POZATVARAJU ,STO BI ZNACILO DA BI I MESIC I VALENTIC I GREGORIC I JOS NEKOLIKO UGLEDNIKA TREBALI ZAVRSITI IZA RESETAKA A TEK ONDA PREDLOZITI RASPRAVU U DRUSTVU DALI ZADUZITI ZEMLJU ZA DESETAK MILIJARDI I OTKUPITI UKRADENO HRVATSKO BLAGO ,PLENKOVIC ODLUCIO KUPITI DIONICE INE OD NOVIH “VLASNIKA”?JOS JEDNO BACANJE PIJESKA U OCI I PODCJENJIVANJE HRVATSKOG NARODA . PLENKOVIC STITI KRIMINALCE (SVOJE SAVJETNIKE) I PO DRUGI PUTA PREKO INE OTVARA VRATA PLJACKI I ZADUZIVANJU HRVATSKOG PRORACUNA!!! KAKO TUZNO PJEVA TOMPSOM ;;…E MOJ NARODE…….DOKLE CES PUSITI UDBASKE LULE MIRA???

Odgovori

Skip to content