PISALI STE NA FACEBOOKU PROTIV SRBA? Pupovac je vaša imena i statuse objavio u biltenu!!!

Novi Pupovčev bilten na čak 69 stranica bilježi sva prošlogodišnja djelovanja protiv Srba u Hrvatskoj, pa i privatne objave na društvenim mrežama. Provjerite, jeste li na popisu? 

Čini se da Srpsko narodno vijeće unutar svoje organizacije ima poseban sektor za praćenje “onih koji ih ne vole”. Novi Pupovčev bilten na čak 69 stranica bilježi sva prošlogodišnja djelovanja protiv Srba u Hrvatskoj i to od najsitnijeg grafita, preko medija koji su izvještavali o onome što se Pupovcu ne sviđa pa sve do privatnih objava na društvenim mrežama, donosi dnevno.hr.

Iako je većina “antisrpskih djelovanja” usmjerena protiv Milorada Pupovca osobno, bilten ukazuje na “govor mržnje prema Srbima u 2015.”

Po tvrdnjama biltena, protekli izbori (predsjednički i stranački), bili su okidač za govor mržnje na koji je potakla i sama predsjednica koja je kampanju temeljila na “nacionalizmu i povratku vrijednostima 1990-tih”, te koja je Srbe u Hrvatskoj besramno nazvala – Hrvatima. Kritizirani su i njeni gosti na inauguraciji Đuro Glogoški i Josip Klemm, Tomislav Merčep, Marko Perković – Thompson, Željko Sačić i Velimir Bujanac koji je za svoja “antisrpska djelovanja” dobio čitav, oveći pasus.

Bilten nije poštedio ni Tomislava Karamarka koji se u kampanji usudio pozvati “na zajedništvo kakvo je bilo 1990. i kretnje u “novi Domovinski rat za bolju budućnost Hrvatske i njezinih građana”.

Pupovčev bilten pročešljao je tako sve saborske zastupnike koji su kroz cijelu godinu izgovorili ono što mu nije po volji, a fotografijama je dokazana “mržnja prema Srbima ispisivanjem grafita”.

Posebno detaljno Pupovčeva je ekipa pratila medijske napise, pri čemu kao vodeći neprijateljski portal navode Dnevno.hr:

“Taj portal na dnevnoj bazi objavljuje tekstove usmjerene protiv srpske zajednice u Hrvatskoj, prvenstveno njezinih istaknutijih pojedinaca”, kazuju Pupovčevi “tragači za mrziteljima” i opsežno opisuju sve inkriminirajuće tekstove nudeći i linkove. Kao sličan primjer navode Direktno.hr, ali i sljedeće portale:

“Za najprimitivnijim govorom mržnje gotovo svakodnevno posežu i manje čitani portali kao što su Portal.braniteljski-forum.com, Hrsvijet.net, Maxportal.hr, Portaloko.hr, Sloboda.hr, Dragovoljac. com, Croative.net, Hrvatski-fokus.hr, Tjedno.hr, Hazud.hr, Hop.hr i Gradjanska-akcija-official.com.

Drvlje i kamenje je, osim po Bujancu, sasuto i na Marka Juriča, voditelja “opskurne emisije” Markov Trg, Rominu Knežić koja je “prekinula Pupovčev intervju”, Božidara Alića i još mnoge, mnoge druge.

Svakako najintrigantniji dio biltena jest objavljivanje statusa s društvenih mreža u kojima se prepoznao govor mržnje i poziv na linč Srba:

“Mladen Leovac, vukovarski veteran, policijski specijalac i član HSP-a, vijest o trovanju učenika u Vojvodini, u Šajkašu, koja je na HTV-u emitirana u februaru, na svom Facebook profilu prokomentirao je sljedećim riječima: “Ma zaboli me za đacima u Šajkašu u Vojvodini a to udarna vijest moje tv… Ma dao Bog da svi Srbi pocrkali kao štakori u buretu jer dok su mene i braću lomili po logorima njihove su ćaće palile moja hrvatska katolička sela… dao Bog da pocrkaju svi ma ne pocrkaju dao ih Bog meni na Savi u jednu ruku križ a u drugu ruku čekić pa biraj ljubi ili kraulll… može i delfin…”Velik broj njegovih simpatizera potom mu je čestitao na objavi i ponudio mu ideje kako da realizira svoju zamisao.

Njegov sugrađanin Damir Plavšić nekoliko dana uoči obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara putem iste društvene mreže objavio je upute za sve one koji su se odlučili na dolazak na komemoraciju. “Dragi prijatelji, osjećam se obaveznim da sve vas koji dolazite u Vukovar 18. 11. informiram o kafićima i restoranima u centru grada a kojima vlasnici nisu Hrvati”, napisao je Plavšić uz priloženi popis objekata u vlasništvu Srba. Na objavu koja se brzo proširila Facebookom, osoba koja se predstavila kao Steve Peić napisala je: “Dignite te kavane što su vlasnici Srbi u zrak.”

Posljednji zapovjednik obrane Vukovara Branko Borković na svom se Facebooku profilu početkom avgusta osvrnuo na ustaški pozdrav “Za dom spremni” sljedećim riječima: “Koliko god se trudim proniknuti u problem starohrvatskog pozdrava ‘Za dom spremni’, ne mogu dokučiti što je u njemu neprimjereno i nedolično.

Vladimir Horvatić je 3. decembra na svom Facebook profilu objavio status: “Majku ti jebem četničku, i usta krvava, ti ćeš mi odlučivati o mandatima u hrvatski sabor, a likovao si 19. 11. 1991. godine o padu ‘posljednjeg ustaškog bastiona’, Bolnice Vukovar, iz koje ste poklali… I sad ćeš mi ti, SDSS i vaš podmladak SDP odlučivati o Hrvatskoj. Vani sam kukavica, al dođi mi u Bolnicu Vukovar danas, da ti se krvi napijem iz tri prsta, sdpovska četnička. Ovo nije prijetnja, nego tvoja presuda!” Liječnik vukovarske bolnice pobrinuo se da tekst dobije i dimenziju potjernice pa je uz prijetnju objavio i dvije fotografije: jednu na kojoj se nalazi Stanimirović i drugu na kojoj je u društvu s Pupovcem. Ova objava privukla je velik broj Horvatićevih simpatizera koji su na njegovu profilu nastavili nizati verbalne uvrede i prijetnje. “Baš su im slike za osmrtnicu. Nadam se da ću ih ubrzo vidjeti na nekom zidu. To je ćirilica koju ću rado pročitati”, napisao je jedan od njih. “Oni su ko maligni karcinom… ne znaš gdje će se podmukli gadovi pojaviti!!!” glasio je drugi komentar”, između ostalog bilježi bilten.

Cijeli bilten preveden je i na engleski jezik pa će, po svemu sudeći, biti dostavljen europskim institucijama. Nalazi li se i vaše ime u biltenu SNV-a, doznat ćete OVDJE!

Izvor: braniteljski-portal.hr

Ova vijest je, doduše, malo starija, ali je zanimljiva pa je opet objavljujemo (op.ur.).

3 comments

  1. ivan77

    Protiv četnika i domaćih izdajnika
    ZDS
    Šta bi vi u rat pa povedite svoju dicu ionako imaju u izobilju pa im je dosadno neka brane tatine fotelje
    Za koga vi palite vatru opet sirotinja jeli E malo ste se zajebali…..

  2. Marijan Trninic

    Na gornjoj slici ovaj etnočetno biznismen, velikosrbin i maločetnik izgleda kao onaj poznati kip A. Rodina, mislim da je “Mislilac”. Ovaj gore je toliko pametan, to nije glava za dvije noge, najmanje četiri.

Odgovori

Skip to content