PISMO ZORANU PUSIĆU: ‘Napadom na HOS skrećeš pozornost s masakra koji je počinio tvoj predak Grga!’

Dobro se sjećamo profesora Krešimira Mihajlovića, koji je dobio otkaz s funkcije ravnatelja kad je u školi postavio slike hrvatskih heroja, generala Markača i Gotovine. Profesor se oglasio priopćenjem u ime HČSP-a, a uputio ga je Zoranu Pusiću i ostalim orjunaškim potomcima te Miloradu Pupovcu i sličnima. Priopćenje prenosimo u cijelosti:

Prije 98 godina dana 5.prosinca 1918. godine, samo peti dan postojanja netom proglašene države Kraljevine Srba, Hrvata i Slovenaca, dr Grgo Anđelinović, obnašatelj dužnosti komesara policije u Zagrebu, zapovijedio je krvavi masakr ubijanja strojnicama nenaoružanih Hrvata 25. i 53. Pukovnije Kraljevskog hrvatskog domobranstva na Trgu bana Jelačića.

Na godišnjicu masakra nad Hrvatima Milorad Pupovac, Zoran Pusić i potomci osnivača Orjune kleveću 11 hrvatskih bojovnika i vitezova, pripadnika Hrvatskih obrambenih snaga koji su među prvima stali u obranu Hrvatske i koji su braneći je od veliko srpske agresije dali svoje živote na Oltar Domovine. Time kleveću cjelokupni hrvatski narod i svetu nam i jedinu Domovinu Republiku Hrvatsku.

Kao i prije 98 godina, tako i u Domovinskom obrambenom ratu mi Hrvati borili smo se za svoj Dom, za svoju Obitelj, za svoju Domovinu Hrvatsku, a upravo protiv jugo-četničke-velikosprske ideologije i želje vladati Hrvatima takvih kao što su Milorad Pupovac i Zoran Pusić.

Napadajući spomen na poginule hrvatske vitezove i bojovnike HOS-a Zoran Pusić skreće pozornost s masakra koji je počinio njegov predak Grga.

Milorad Pupovac i Zoran Pusić upravo su ti koji i danas provode politiku velikosrpske ideje SANU. Potiču samu suštinu zla, a to je ekstremni srpski nacionalizam i netrpeljivost prema Hrvatima. Time podrivaju temeljne vrijednosti demokratskoga društva.

Krajnje je vrijeme za zapitati se tko im daje medijski prostor? Tko im omogućava participiranje u obnašanju vlasti u Republici Hrvatskoj? Kada će Državno odvjetništvo procesuirati Milorada Pupovca i Zorana Pusića za poticanje na oružanu pobunu protiv Republike Hrvatske devedesetih godina? Do kada će nekažnjeno klevetati Republiku Hrvatsku i hrvatski narod?

I na kraju najvažnije pitanje, zar su hrvatski vitezovi i bojovnici Mario Huis, Dino Simić, Zlatko Klasić, Ivan Bebić, Miroslav Martinovski, Miro Petrin, Davor Milaković, Slavko Jager, Željko Grgić, Željko Barić i Milan Špoljarević koji su bili ZA DOM SPREMNI poginuti za slobodu i nastanak Republike Hrvatske pod časnim stjegom HOS-a a protiv velikosrpske i četničke agresije dali svoje živote uzalud?

Milorade Pupovac, Zorane Pusić i svi potomci Orjune dok je HČSP-a odgovor je samo jedan – NISU GINULI ZA LUDU. S nama su! Njihova imena ispisana su zlatnim slovima na Oltaru Domovine Hrvatske.”

Bog i Hrvati!

HČSP

3 comments

  1. Zoran pfeifer

    Odličan text.
    Jučer je Pupovac na svim televizijama imal opet največu minutažu!
    Kao slučajno.

Odgovori

Skip to content