POPUT LEKOVIĆA: Pupovac prijavio prijetnje smrću pa žestoko napao politiku hrvatske predsjednice

Izvor slike: FaH

Milorad Pupovac kazao je da Vlada Hrvatske nije planirala da će je ‘aveti prošlosti sačekati iza prvog ćoška’

Saborski zastupnik i predsjednik Srpskog narodnog vijeća Milorad Pupovac izjavio je da očekuje jasnu osudu ploče s ustaškim pozdravom’ koja je istaknuta u Jasenovcu

Za Radio-televiziju Srbije rekao je da se vide promjene koje se događaju u Hrvatskoj nakon formiranja nove vlade te da se generalno atmosfera u toj državi smirila. Međutim, dodao je da Vlada Hrvatske nije planirala da će je “aveti prošlosti sačekati iza prvog ćoška” i da sada treba naći načina kako da se nosi sa time.

“Mi očekujemo odlučnost i reakcije u skladu sa zakonom i Ustavom Hrvatske, ali i europskim vrijednostima. Tolerancije prema onima koji veličaju fašističke režime i koji vrijeđaju žrtve genocida i ratnih zločina ne bi smjelo biti nigdje, pa ni u Hrvatskoj, ni u Vladi koju podržavamo”, kazao je Pupovac.

On je dodao da očekuje i reakcije policije, kojoj je prijavio prijetnje smrću.

Pupovac, je komentirajući to što se predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović izjasnila da se ne želi miješati povodom sporne table u jasenovačkom kompleksu, ali se ispričala u slučaju spornih paketića sa ‘srpskim čokoladicama’, rekao da je obaveza predsjednice da štiti Ustav i njegove temeljne vrijednosti.

“Jedna od tih vrijednosti je i antifašizam. Kazneni zakon Hrvatske kaže jasno da je zabranjeno i kažnjeno vrijeđanje žrtava genocida”, dodao je Pupovac.

Prema njegovim ocjenama, reakcija Grabar-Kitarović na ‘sporne’ čokoladice, je “nesvakidašnji čin, koji ugrožava dobru ekonomsku suradnju dvije zemlje, koja može i treba biti još bolja, a istovremeno produbljuje ne dobre odnose Srbije i Hrvatske kada je posrijedi politička dimenzija”, prenosi Al Jazeera Balkans.

3 comments

  1. Ivanka Perković

    Taj Pupovac i svi njegovi ovdje i oni preko smirit će se istom kada im pustite granicu VIROVITICA- KARLOVAC-KARLOBAG, zar to nije jasno našoj vladi i Predsjednici?! Sve drugo što im ustupate od Vlade do vodećih mjesta i ostalih pozicija u državnom aparatu ne će biti dosta, vjerujte! Zato mislim da ih treba doslovno ignorirati. Jer njihovi napadi i nezadovoljstvo plod je njihove nezasitnosti i bijede!

  2. vadlja branko dipl ing građ

    Arogantno ponašanje Pupovca. sa prijetnjama predsjednici, pokazalo je ,kako smatra da je Hrvatska njegova država, u kojoj nitko nema pravo hrvatski misliti. U predizborno vrijeme HDZ je obećao da će provesti Lustraciju, a umjesto Lustracije HDZov predsjednik vlade uzima u vladu pupovčeve ljude, koji su kao i Pupovac protiv Hrvatske, i svega što je hrvatsko,
    Dakle ,umjesto Lustracije Pupovac, a bez Lustracije nema Kroacije..
    Jedina nada za hrvatsku su Glasnović, Hasanbegović, Esih, koji su jedini koji mogu provesti Lustraciju.

Odgovori

Skip to content